Deila: – Det vil være som julaften

Ronny Deila søker en rask bedring med uthvilte spillere i tirsdagens viktige mesterligakamp. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Celtic-manager Ronny Deila legger ikke skjul på at en drøm går i oppfyllelse dersom laget hans kvalifiserer seg for høstens mesterliga.

Det slovenske mesterlaget Maribor gjester Celtic Park til returkamp i siste kvalifiseringsrunde tirsdag. Celtic er favoritt etter å ha spilt 1-1 på bortebane i forrige uke.

Deila vil imidlertid ikke legge unødig press på sine elever.

– Vi har alt å vinne og en god sjanse til å nå mesterligaen. Vi må gjøre det vi kan for å gripe den sjansen, sa Celtic-manageren på mandagens pressekonferanse.

– Det vil være en drøm som går i oppfyllelse å spille i mesterligaen – fotballens høyeste nivå. Det blir som julaften og alt annet på samme tid, tilføyde han.

Må slå tilbake

I helgen ble det et skuffende 0-1-tap på bortebane mot Inverness i ligaen. Da skiftet Deila ti spillere i startoppstillingen for å gi noen av stjernene hvile.

Forhåpentligvis vil det gi effekt mot Maribor.

– Det var mange endringer i laget (mot Inverness), og det fungerte ikke slik jeg ønsket. Spillerne vil ikke ha noen problemer med å løfte seg. Vi har en ny hjemmekamp nå, og vi vil slå tilbake på tirsdag, sa Deila.

Tirsdag håper han å få god hjelp av et fullsatt Celtic Park.

– Jeg gleder meg til kampen med fullsatt stadion og en utrolig atmosfære. Vi skal gjøre vårt for at stemningen skal bli enda et hakk bedre, sa telemarkingen.

Optimisme i Maribor

Mange har pekt på at Deila bør forsterke mannskapet sitt før overgangsvinduet stenger mandag i neste uke. Celtic-manageren bekrefter at det jobbes hardt med akkurat det.

– Vi har en uke igjen og håper å sikre oss et par spillere. I øyeblikket er det likevel ikke noe som er klart, sa han.

Blant spillerne som kan skyte Celtic til mesterligaens lukrative gruppespill, er den innleide Cardiff-spissen Jo Inge Berget. Han har stor tro på at laget går videre.

– Vi fikk et godt resultat på bortebane. Nå er det opp til oss å fullføre jobben hjemme, sier Berget.

Mens Celtic tapte i helgen, opplevde Maribor suksess i hjemlig liga. 3-0-seieren over Zavrc løftet laget til annenplass i serien og ga selvtillit inn mot oppgjøret i Skottland.