15-åring vant tennis-NM

Casper Ruud (15) ble tidenes yngste da han vant finalen mot Øystein Steiro jr. i NM i tennis i Frognerparken i Oslo torsdag. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix) Les mer Lukk

Casper Ruud følger i fotsporene til pappa og tidligere storspiller Christian Ruud. Torsdag ble han tidenes yngste NM-vinner i tennis.

15-åring har «bare» fjorten titler igjen for å ta like mange titler som sin far. Far Ruud tok 15 NM-titler og var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden. Casper Ruud var allerede i fjor som 14-åring i NM-finalen, men måtte da gi tapt for Øystein Steiro jr.

– Det er veldig gøy å vinne og særlig på hjemmebane, Det er ikke så ofte jeg spiller hjemme i Norge, og det er gøy at jeg klarte å vise meg fram og vinne, sa Ruud til Nettavisen.

Torsdag fikk han sin revansje da han vant finalen mot nettopp klubbkamerat Steiro med 6-2, 3-6 og 6-2. Han tok dermed sin første kongepokal.

– Jeg vil bli best i verden, det er ingen tvil om det. Men spørsmålet er om jeg klarer det. Det er ikke umulig, men det er en hard oppgave, sier han.

I kvinneklassen vant Emma Charlotte Flood overlegent 6-1 og 6-2 i finalen mot Caroline Murer Rohde-Moe.

I herrer double vant Ole Jacob Reidarsønn Meum og Per Erik Ambrosius Soler, mens Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen ble norgesmestre i kvinner double.

Fredric B. Lehfeldt og Hannah Martine Holst Lehfeldt vant mixed double.