VIF jubilerte med hjemmefest mot Stabæk

Ghayas Zahid sørget for bursdagsfest for Klanen og Vålerenga. Les mer Lukk

Stabæk gjorde det de kunne for å sabotere Vålerengas 101-årsjubileum på Ullevaal tirsdag, men det ble med et godt forsøk. Vertene ville mest og vant knepent 3-2 mye takket være 19-åringen Ghayas Zahid.

– Stabæk gir oss kamp til døra. Mentalt har det en del å si at man scorer mål. Ingen kamper er avgjort før etter 90 minutter. Vi har marginene på vår side, oppsummerte VIF-trener Kjetil Rekdal til NTB.

På et solfylt og relativt godt besatt Ullevaal var det Stabæk-spissen Fredrik Brustad som åpnet showet. Etter 18 minutter ble 25-åringen spilt fri utenfor VIF-boksen, men avslutningen mot det lengste hjørnet var for svak.

Les detaljert minutt-for-minutt-referat fra Vålerengas bursdagsfest

På Brustads andre forsøk, bare noen minutter senere, var både presisjon og kraft bedre. Da smatt ballen inn i hjørnet bak hjemmekeeper Michael Langer.

Zahid-dobbel

Men for feststemte blåtrøyer var ikke Brustads scoring noe hinder. I løpet av det neste minuttet ordnet Ghayas Zahid 1-1. Før pause var kampen snudd. Et godt frispark fra Rasmus Lindkvist ble enkelt headet i nettet av umarkerte Vidar Örn Kjartansson med snaue ti minutter igjen til hvilen. Tidligere i omgangen var det bare et par halvslappe involveringer Ullevaal-publikummet hadde fått se av islendingen.

Da kampuret var i ferd med å runde 67 spilte minutter ordnet Brustad utligning for Stabæk. I minuttene som fulgte virket det som om lagene kom til å dele poengene mellom seg. Men Vålerengas Zahid hadde troen på at det ville gå. Med åtte minutter igjen trillet han inn 3-2.

– Jeg er veldig glad. Det er en deilig følelse å score mål, selvfølgelig. Vi sliter voldsomt til tider i dag. Det er ikke vår beste kamp, sa matchvinneren til NTB.

– Det er deilig å vinne. Det var to middelmådige lag som spilte mot hverandre, sa VIF-kaptein Christian Grindheim.

Les også: VIF enig med Stabæk om delbetaling

Må heve seg

Gutta fra Bekkestua står etter 2-3-tapet med sju strake kamper uten seier i eliteserien. Forrige seier kom mot Strømsgodset 20. mai. To cupavansement har det imidlertid blitt siden da. Det har sendt dem til kvartfinale.

For Vålerengas del betyr tirsdagens seier en 4.-plass på tabellen. Oslolaget tar seg forbi Rosenborg på målforskjell. Fortsatt må de jage Odd og Strømsgodset om medalje. Molde har god luke på toppen.

– Om vi skal se oppover på tabellen kan vi ikke spille som i dag. Da når vi ikke opp. Heldigvis gjør det ingenting å slippe inn to, om man scorer tre, sa Grindheim.

Les også: Vålerengas styreleder trekker seg