Samuelsen drømmer om mer landslagsspill

Jone Samuelsen håper han får spille mot Russland lørdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix) Les mer Lukk

Jone Samuelsen (29) var en av få som fikk med seg et positivt minne fra Norges braktap mot Frankrike. Odd-spilleren håper han også får sjansen i lørdagens hjemmemøte med Russland.

På stillingen 0-4 fikk Samuelsen tirsdag sin A-lagsdebut for Norge da det gjensto 13 minutter på Stade de France. Odd-spilleren syntes det var morsomt å få muligheten på den norske midtbanen.

– Det var gøy, helt utrolig. Det var helt andre rammer enn jeg var vant med, og for meg personlig var det en veldig god opplevelse. For laget var det selvsagt en tung kamp. Jeg kom inn uten press og prøvde å gjøre en så god figur som mulig, sier Samuelsen til NTB.

For Samuelsen har det vært en intensiv uke. Midtbanespilleren håper han er i planene til landslagssjef Per-Mathias Høgmo foran Russland-kampen.

– Jeg er helt ny her, så det er vanskelig å lese signalene. Jeg har vært med på noen formasjonstreninger, men jeg vet ikke om det er en indikasjon på at jeg spiller eller ikke. Vi får bare vente og se, sier Samuelsen.

– Det er en drøm å få være med på landslaget. Det hadde vært gøy å få spille viktige kamper som betyr mye, men det er for tidlig å si om det blir aktuelt.

Les også: Frankrike rundtspilte Norge

Fått innblikk

Høgmo jobber for å gjøre Norge til et mer offensivt og sprudlende landslag. Resultatene har ikke kommet ennå, men Samuelsen ser hva Høgmo vil med en ny spillestil.

– Jeg har fått et veldig godt innblikk i måten han ønsker at laget skal framstå på. For min egen del er det blitt mer fokus på en spesifikk rolle, men jeg har fått med meg det som skal læres, sier Samuelsen. Han mener Høgmos omlegging må få tid til å sette seg.

– Capello har kontroll

Han kan ikke si så mye om lørdagens motstander, men 29-åringen har fått med seg at Russland er et vanskelig lag å slå under Fabio Capellos ledelse.

– De er stramme bakover og har noe italiensk over seg. Jeg kjenner ikke til spillerne noe særlig, men de er sikkert gode. Capello kjenner jeg godt til, og han har kontroll på det han gjør, sier Samuelsen.