Kaggestad: – Ingen tukter Kristoff

GRYENDE FORM: Alexander Kristoff vant femte og siste etappe av sykkelrittet Tour of Norway i Hønefoss. Nå er han favoritt til Tour des Fjords som starter onsdag i Bergen. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix) Les mer Lukk

Ekspertene er enige. Den norske spurtkongen Alexander Kristoff har både kreftene og fordelene som skal til for å ta sin første sammenlagtseier som proffsyklist i årets Tour des Fjords.

Katjusja-proffen har hatt en strålende start på sesongen. Han vant Milano-Sanremo og var med og kjempet om topplasseringene i vårklassikerne i Belgia.

Han tok to etappeseirer i Tour of Norway, har gjort store framskritt som syklist og har ikke bare spurten å stole på. Nå kan han vinne sin første sammenlagtseier som proff.

– Det kan godt tenkes at Kristoff vinner hele greia. Dette rittet passer best for ryttere som trives i lett kupert terreng. Det er ikke så harde løyper i Tour des Fjords, og da er det ikke usannsynlig at han kan vinne, sier sykkelekspert Johan Kaggestad til Aftenbladet.

Av andre sammenlagtfavoritter nevner Kaggestad Marco Macato (Cannondale), Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen), Kevin Seeldraeyers (Wanty) og Bert-Jan Lindeman (Rabobank).

– Men Kristoff er uansett den store favoritten når det kommer til spurtene, og spurter blir det flere av. Wesley Kreder kan også hevde seg, men Kristoff bør vinne noen etapper her. Ellers blir det nesten en skuffelse, mener Kaggestad.

Kristoff, som er oppvokst i Stavanger, skal sykle nærmest på hjemmebane. Tour des Fjords starter med en etappe fra Bergen til Ulvik i Hardanger onsdag. Så skal syklistene innom de mange fjordene i Hordaland og Rogaland før rittet avsluttes i Stavanger søndag.