Marerittkveld for Stabæk-keeperne

Flere spillere ga Stabæk-debutant Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Eliteseriedebutant Borger Thomas i Stabæk-buret ble utvist etter tre minutter mot Lillestrøm i lørdagens eliteseriekamp. Erstatter Simen Omholt-Jensen fikk mye å stri med i 1-5-tapet.

De to lagene kjemper begge høyt oppe på eliteserietabellen, og det var derfor ikke utenkelig at lørdagens kamp skulle by på dramatikk. Men den første omgangen var over all forventning i så måte.

Etter tre minutter fikk Thomas direkte rødt kort etter å ha felt Petter Vaagan Moen, som var på vei rundt ham. Erstatter Omholt-Jensen, også han debutant, skulle heller ikke få noen god dag på jobben, selv om den påfølgende straffen ble satt i tverrliggeren.

– Jeg sa til ham at jeg har sett det samme skje med rutinerte, eldre keepere. Det er en del av det han skal lære. Vi skal ta med oss noe fra dette og komme oss videre, sa Stabæk-trener Bob Bradley om sin utviste keeperdebutant til C More.

Se høydepunktene i videoe fra TV 2 nederst i artikkelen

Tre scoringer

I løpet av de første 45 minuttene måtte erstatter Omholt-Jensen plukke tre baller ut av nettet. Ruben Gabrielsen, Erling Knudtzon og Moryke Fofana ordnet scoringene etter tur, mye takket være en solid Vaagan Moen i god vårform.

– Jeg er misfornøyd med hele kampen. Lufta går ut av oss når vi får utvisningen imot. Vi lar dem styre kampen. En dårlig kamp hele veien, sa Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til C More.

Over i annen omgang var det ikke fullt så ubehagelig å være Stabæk-keeper. Flere gode redninger fra Omholt-Jensen sørget for at LSK måtte jobbe hardt for flere scoringer.

Målrikt

Innbytter Tommy Høiland trengte bare et drøyt minutt på banen for å markere seg. Etter 73 minutter ble han spilt pent gjennom av Vaagan Moen. Han klarte det lagkameratene hadde slitt med i annen omgang og plasserte ballen i nettet bak Stabæk-debutanten. Elleve minutter før slutt reduserte Luc Kassi for gjestene, men Høiland la på til 5-1 før slutt.

– Det var litt bedre av oss i annen omgang. Vi er ikke det første laget som kommer under tidlig og får keeperen utvist. Vi svarte ikke godt nok på det. Det bedret seg etter pausepraten, sa Bob Bradley.

– Det var godt med litt mål på hjemmebane igjen. Det smakte godt, sa LSK-kaptein Frode Kippe.

Seieren gjør at gultrøyene med 5-1 har bedre målforskjell enn Stabæk og innehar 3.-plassen på tabellen. Viking og Odd har begge én kamp mindre spilt og jager poenget bak.