Luis Suárez kåret til årets spiller i Premier League

SUKSESS: Luis Suárez har hatt en kanonsesong og jakter ligagull med Liverpool. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Liverpool-spissen Luis Suárez ble første ikke-europeer som er kåret til årets spiller av sine medspillere i Premier League.

Sesongen 2013/14 har vært en eneste opptur for målmaskinen Suárez.

Under fjorårets tildeling i regi av Professional Footballers' Association (PFA), ble uruguayaneren buet ut på grunn av bittet mot Chelseas Branislav Ivanovic.

Ett år og 30 seriemål senere, står Suárez igjen som vinner av den gjeve prisen.

Skjønt, helt perfekt var nok ikke søndagskvelden for angriperen. 0-2-tapet for Chelsea gjorde at Liverpool ga fra seg overtaket i gullkampen. Det var likevel en stolt Suárez som mottok beviset på at han er PL-kollegenes favoritt.

– Premier League er full av virkelig store spillere. Det er en stor ære når disse spillerne legger merke til innsatsen din på banen, sa han.

Chelseas Eden Hazard kom på annenplass i kåringen, men rasket med seg prisen for årets unge spiller. Manchester Citys storspiller Yaya Touré ble treer.

Liverpool og Chelsea kunne også glise over tre spillere hver på årets lag. For første gang siden 1990 var PFA-laget uten innslag fra Manchester United.