Ronaldo kjemper mot klokka

HØYST USIKER: Cristiano Ronaldo kjemper mot klokka for å bli klar til onsdagens semifinale i Mesterligaen mot Bayern München. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Men Bayern-sjef Pep Guardiola håper superstjernen blir klar til onsdagens gigantmøtet.

– Jeg håper Ronaldo spiller. Vi spiller for mennesker som ønsker å se de beste. Han er blant de beste. Om han ikke spiller, må Real Madrid spille på en annen måte, sier Bayern-trener Josep Guardiola ifølge UEFA.

Mye har dreiet seg om nettopp Ronaldo i oppkjøringen til den første kampen i mesterligaens semifinale. Stjerneangriperen har vært i sitt livs form denne sesongen, men de siste ukene har en lårskade stoppet ham.

– Om han er frisk, spiller han. Men om det er fare for et tilbakefall, gjør han ikke det, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti, som vil teste portugiseren helt opp mot kampstart onsdag kveld.

Forberedt

For øvrig er cupfinalehelten Gareth Bale erklært spilleklar etter influensasykdom. Venstreback Marcelo er på vei tilbake etter en hamstringskade og starter trolig på benken, mens kneskadde Jesé Rodríguez og Álvaro Arbeloa er utelukket for Real Madrid.

Det får ikke Guardiola til å ta lett på onsdagens oppgave på Santiago Bernabéu.

– Cristiano er en målscorer, Isco gir kontroll og ballbesittelse, (Karim) Benzema tilfører stabilitet, mens (Sergio) Ramos, Xabi (Alonso) og (Luka) Modric kan spille ballen ut av forsvar. Og med Bale, Cristiano, (Ángel) di María og Benzema, kan de drepe om de får rom, roser Guardiola motstanderlaget.

Samme oppskrift

Bayern-treneren har også sine skadeutfordringer, men har trolig den solide sisteskansen Manuel Neuer tilbake mot Real. Det som er klart er at Thiago Alcántara, Diego Contento og Xherdan Shaqiri ikke kan spille onsdag.

– Vi vil forsøke å angripe og forsvare oss som vi alltid gjør, lød den enkle oppskriften fra Guardiola.

Bayern har vunnet fire av fem tidligere oppgjør mot det spanske gigantlaget i mesterligaens semifinale. Heller ikke Ancelotti har noen trylleoppskrift på hvordan Real Madrid skal ta seg til finale på tyskernes bekostning for annen gang.

– Vi vil ikke forsøke å stoppe motstanderen fra å spille, men å bruke kvaliteten vår til å vinne. Balanse er som alltid fundamentalt, og vi må være kompakte over hele banen, sier suksesstreneren.

I går spilte Atlético Madrid og Chelsea sin første semfinale. På Vicente Calderon i Madrid sikret Jose Mourinhos menn seg et glimrende utgangsgpunkt før returoppgjøret i London neste uke da de klarte 0-0.