Tyskerne frykter for sitt ry

Dopingdiskvalifikasjonen av Evi Sachenbacher-Stehle kaster mørke skygger over tysk skiskyting, som allerede sliter tungt. (Foto: Sergei Karpukhin, Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Etter Evi Sachenbacher-Stehles positive prøve frykter de tyske skiskytterne for sitt tidligere så plettfrie rykte.

– Nå kommer mange til å tenke sitt om oss. Når slike avsløringer skjer, har det lett for å kaste skygger over resten av laget, sier Tysklands trener Uwe Müssiggang.

– Flere av de andre lagenes trenere har gitt et klapp på skulderen og noen oppmuntrende ord, men vi vet ikke hva de tenker i sitt stille sinn. Det er lett å bli mistenkelig, det vet vi selv, sier kvinnetrener Gerald Hönig.

Müssiggang er rasende på Sachenbacher-Stehle, som sannsynligvis havnet i dopinggarnet på grunn av uvøren omgang med kosttilskudd.

– Vi har minst 100 ganger sagt til utøverne at de ikke skal bruke slikt. Det er både idiotisk og lettsindig å sette en hel idrett i vanry på grunn av noe slikt. Nå faller mistanke på hele laget, og det ergrer meg at hun kunne være så dum, sier han til avisen Bild.

Helmut Schreyer, som er visepresident i Tysklands skiforbund, er enda klarere.

– Hun er ferdig hos oss, sa han.

Det tror også Sachenbacher-Stehles tidligere langrennstrener Wolfgang Pichler, som nå er Russlands skiskyttertrener.

– Hun er nok ferdig, sier han om 33-åringen.

Med diskvalifikasjonen av Sachenbacher-Stehle fra fjerdeplass i fellesstart og blandet stafett sto Tysklands kvinnelige skiskyttere igjen uten en eneste plassering blant de ti beste i OL. Uten henne ble sjokkerte løpere nummer 11 i kvinnestafetten fredag.

– For en fiasko og for en svart dag for skiskyting og Tyskland, skrev tidligere stjerne Uschi Disl på Facebook etter avsløringen av Sachenbacher-Stehle.

– Dette kaster et dårlig lys over tysk skiskyting, som i øyeblikket uansett er en kjempekatastrofe, mener medaljegrossisten Magdalena Neuner.