– Sachenbacher-Stehle testet positivt

DOPINGTATT: Ifølge tyske medier skal det være Evi Sachenbacher-Stehle som har avlagt en positivt A-prøve. Foto: Reuters. Les mer Lukk

Skiskytter Evi Sachenbacher-Stehle skal ha avgitt positiv A-dopingprøve under Sotsji-OL.

Det er det tyske nyhetsbyrået DPA som navngir Sachenbacher-Stehle som utøveren som har testet positivt på et forbudt stoff. Byrået viser til «pålitelige kilder».

Det ble fredag kjent at en tysk utøver har avgitt positiv A-prøve.

Det tyske laget vil ikke gå ut med navnet før B-prøven er analysert senere fredag, men ifølge DPA dreier det seg om Sachenbacher-Stehle.

Hennes bror Josef avviser overfor avisen Bild at Sachenbacher-Stehle er dopet.

– Hun forakter slikt og ville aldri dope seg, sier han til avisen.

Bakgrunn:– Tre positive dopingprøver under OL

Utelatt fra stafetten

Torsdag kveld kom beskjeden om at 33-åringen ikke går ettermiddagens damestafett.

TAPTE: Tiril Eckoff spurtslo tyske Evi Sachenbacher-Stehle under fellesstarten i Sotsji-OL. Foto: NTB scanpix

– Evi har så langt gått alt, men hadde problemer med å konsentrere seg på mixed-stafetten, begrunnet landslagstrener Gerald Hönig uttaket med.

Sachenbacher-Stehle har vært blant de beste tyske kvinnelige skiskytterne under OL. Hun tapte spurten om bronse mot Tiril Eckhoff på fellesstarten tidligere i uken.

På sprinten gikk hun inn til en 11.-plass, mens hun på jaktstarten og normaldistansen kom på henholdsvis 27.-plass og 20.-plass.

Sachenbacher-Stehle fikk en fem dagers startnekt før Torino-OL i 2006 på grunn av for høye blodverdier.

Kan være flere

Tysklands idrettsforbund og OL-komité (DOSB) ble informert om den positive prøven av Den internasjonale olympiske komité (IOK) torsdag kveld.

– DOSB ble informert torsdag kveld om at en utøver i den tyske troppen har avgitt en dopingprøve med unormale verdier, heter det i en pressemelding.

Ifølge ubekreftet informasjon kan det også være snakk om tre positive dopingprøver.

Les også:– Bare de dumme blir dopingtatt under OL

Første dopingsak

Dopingtilfellet er det første under de pågående vinterlekene i Russland. IOK opplyste før lekene at det ville bli innhentet 2453 dopingprøver i løpet av OL-perioden.

Blant annet testes alle medaljevinnere og flere andre utøvere i hver konkurranse. Dessuten innhentes mange prøver utenom konkurranse, dels vilkårlig og dels på bakgrunn av informasjon.

Det var ingen dopingsaker i Lillehammer-lekene i 1994 eller i Nagano-lekene fire år senere. Sju utøvere ble avslørt under Salt Lake City-OL i 2002 og like mange i Torino i 2006.

Det var bare én dopingsak i Vancouver-OL i 2010. Da ble den polske langrennsløperen Kornelia Marek tatt for bruk av EPO.