Jacobsen vraket fra OL-starten

VRAKET FRA ÅPNINGSDISTANSEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble vraket til fordel for Heidi Weng under åpningsdistansen under OL i Sotsji. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Langrennsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen får ikke gå åpningsdistansen i OL. Heidi Weng tok den siste plassen.

Laget på skiathlon over 15 kilometer ble offentliggjort på et pressemøte i Italia tirsdag. Weng, Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira starter for Norge.

Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen, toeren under Tour de Ski tidligere i år, ble veid og funnet for lett.

– Det var jevnt og et vrient valg. Jeg har brukt god tid og sett på resultatene fra siste NM og historikken fra denne type renn, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Her er det komplette OL-programmet

Les alt om vinter-OL her

Heidi Weng fikk den siste plassen på kvinnenes 15 km. duathlon i OL. (Foto: NTB scanpix)

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener sprintverdensmesteren fra VM i Sapporo i 2007, har grunn til å være skuffet. Han mener oslojenta var den med mest kapasitet av de tre som sto igjen.

- Jeg er overrasket over det, og hun har grunn til å føle seg skuffet. Slik jeg vurderer det, er Therese og Marit selvskrevne, og så er det jevnt mellom tre som kjempet om de to siste plassene. Men jeg mener Astrid er best av de tre utfordrerne, sier Torgeir Bjørn til VG.

Bjørn mener Norge måtte vrake en medaljekandidat - uansett hvilke løpere man hadde valgt så vil Norge ha fire løpere med i kampen om edelt metall i Sotsji.

- Samtidig forstår jeg at det er litt vanskelig, for du må jo vrake en medaljekandidat uansett. Både Kristin og Heidi er gode nok løpere til å ta medalje, sier Bjørn videre til VG.

Rennet går lørdag 8. februar.