Robson: – Ikke skyld United-problemene på Ferguson

Manchester Uniteds problemer kan ikke skyldes på eksmanager Alex Ferguson, synes klubblegenden Bryan Robson. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Tidligere Manchester United-kaptein Bryan Robson mener det er patetisk å forklare problemene med at Alex Ferguson er til stede på lagets kamper.

Etter at han overlot tømmene til David Moyes har Ferguson fått en direktørrolle i klubben, og han er stadig å se på tribunene når United spiller.

Flere av storlagets tilhengere mener presset på Moyes og spillerne blir større av å ha eksmanageren på tribunen. Det stempler midtbanelegenden Bryan Robson som en «patetisk unnskyldning».

– Å se Alex på kampene viser hans store støtte til klubben. For dem som prøver å unnskylde seg med at «Alex er på tribunen og ser meg spille. Jeg kommer til å blekne»: Vel, hvorfor bleknet du ikke da han var manager, sier Robson i et intervju med Sky Sports.

– Det er bare svake unnskyldninger som mediene og noen eks-spillere og managere har kommet med. Det er en patetisk unnskyldning, fortsetter han.

Sliter

United har hatt en vond første halvdel av sesongen. Klubben ligger på 7.-plass i Premier League og er slått ut av FA-cupen og ligacupen.

Robson mener menneskene i og rundt klubben bør være takknemlige over å se Fergusons engasjement for klubben.

– Om Alex ikke gikk på kamper eller støttet David Moyes, ville det vist at han var selvopptatt og ikke brydde seg. I stedet viser dette at han ønsker at klubben skal gjøre det bra, mener den tidligere Ferguson-eleven.

– Koser meg

Fredag ble Ferguson utnevnt som trenerambassadør for Det europeiske fotballforbundet (UEFA). I etterkant fortalte han at han koser seg på United-kamper selv om laget har skuffet siden han forlot klubben.

– Jeg nyter det virkelig, det har vært flott. Jeg er privilegert som får se laget omtrent når jeg vil. Jeg har ikke fått sett alle kampene, men jeg er der med supporterhatten og supporterskjerfet på, sa han.

– I stedet for å stå ved trenerbenken og lide med laget, lider jeg nå med fansen. Det er det vakre med fotball. Jeg nyter virkelig å se laget spille, fortsatte Ferguson.

Som føler seg sikker på at trenden vil snu for klubben han ledet i 26 år.

– Uniteds flotte filosofi og historie gjør at de alltid vil gjøre det bra. (©NTB)