Bjørgen-tårer etter sprintmareritt

En gråtende Marit Bjørgen etter kvartfinalen under Tour de Ski sprinten i sveitsiske Lenzerheide nyttårsaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Marit Bjørgen (33) tror ikke at magesmertene hun ble rammet av tirsdag gjør at hun må hoppe av hele Tour de Ski.

– Det er ikke farlig med tanke på Touren videre. Nå skal jeg komme meg på hotellet og få i meg næring. Jeg får legge meg i senga, og så blir jeg klar til i morgen, sa Bjørgen til Adresseavisen.

Det sa hun etter at hun fikk summet seg. Hun ville ikke snakke med noen i pressesonen. Bjørgen gråt etter at tirsdagens sprint ble ødelagt av mageonde.

Småsting

– Hun kjente småsting i magen og var ikke helt 100 prosent. Jeg merket det under oppvarming at hun ikke var helt til stede på grunn av magesmertene. Du er nødt til å være 100 prosent for å prestere, forklarte landslagstrener Egil Kristiansen.

Les også: Northug utslått i semifinalen

33-åringen tok seg gjennom prologen med tredje beste tid, og da virket det som lite var feil, iallfall for de av oss som sto på sidelinjen.

Men i kvartfinalen ble det bomstopp. 13.-plassen gjorde at Bjørgen også mistet sammenlagtledelsen til Ingvild Flugstad Østberg.

Landslagstreneren trodde i pressesonen at Bjørgen nokså sikkert ville fortsette Touren onsdag. Men senere på kvelden uttalte han at han likevel ikke var helt trygg.

– Vi får se hva kvelden bringer, men jeg tror ikke at hun kommer til å trekke seg.

Synd

Bjørgens smell gjør at det er tettere enn noensinne i kvinneklassen i Tour de Ski etter tre etapper.

– Synd! var Therese Johaugs kommentar til Bjørgens kvartfinaleexit. Johaug ble selv nummer 24, men er ikke mer enn 46 sekunder bak teten med 11.-plassen i sammendraget.

Nå kommer det fire gode konkurranser på rappen for Johaug.

– Jeg gleder meg til det blir distanserenn. Mye kan fortsatt skje, og jeg må ta dag for dag og se hvordan det utvikler seg, sa Johaug.