Northug stopper trolig etter Lenzerheide

SNART FERDIG? Petter Northug går trolig bare fire etapper i Tour de Ski. (Foto: AP Photo/Jens Meyer / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Petter Northug hopper trolig av Tour de Ski etter de to neste etappene i sveitsiske Lenzerheide.

– Jeg tar dette dag for dag, var Northugs knappe kommentar til spådommen til treneren Eirik Myhr Nossum.

Les også: Sjefen tror på Sundby

Søndag endte Northug sist i sprintfinalen under den andre etappen. I sammendraget er han sjettemann. Han har 34 sekunder opp til canadieren Alex Harvey i tet.

Northug tok seg skikkelig ut i semifinalen, og i finalen virket det definitivt som han trøblet med dårlig glid.

– I dag var han ferdig etter semifinalen. Der brukte han veldig mye krefter. I den formen han er i nå trenger han lengre tid til å restituere seg enn det han får i en sprintkonkurranse. Det kan fort bli slik at han står av Touren etter de to neste etappene, mente Nossum.

Les også: Østberg og Bjørgen sjanseløse mot svenske i finalen

Treneren vil ikke at Northug skal tømme batteriene helt.

Nossum venter uansett formstigning de kommende dagene. Det skyldes at effekten etter et høydeopphold først kommer noen dager etter at det er unnagjort.

Les også: Johaug venter på gromdistansene

Til tross for virusproblemene på sensommeren og høsten, hadde landslagssjef Vidar Løfshus trodd at Northug skulle ha vært på et høyere nivå enn han er i øyeblikket.

– Ja, kanskje det, og hadde det vært en annen løper hadde jeg avskrevet ham for lenge siden. Det er opp til Petter selv å motbevise det. Vi får være tålmodige og se om det kommer seg etter hvert, mente Løfshus.