Johaug venter på gromdistansene

OVERRASKET: Therese Johaugs seierssjanse i Tour de Ski økte under søndagens sprintøvelse. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Therese Johaug var kanskje en av de aller blideste etter søndagens 2. etappe av Tour de Ski.

Jenta fra Dalsbygda endte på 8.-plass i prologen, var heldig i kvartfinalen og tok seg videre til semifinalen der hun til slutt ble nummer sju.

Les også: Østberg og Bjørgen grundig slått av svenske i finalen

I sammendraget etter to etapper er hun også nummer sju, men ikke mer enn 35,3 sekunder bak ledende Marit Bjørgen.

Nærmere

– Dette ser veldig bra ut. Jeg er mye nærmere teten etter to etapper enn jeg fryktet på forhånd. Jeg reiser herfra med en 7.-plass, og det er det beste jeg har gjort her i Oberhof noen gang. Det ser absolutt positivt ut for min del. Nøkkelen ligger i å ta renn for renn, og jeg har jo mine fire gromdistanser igjen, sa Johaug.

Les også: Østberg nærmer seg OL-start

De kommer på rekke og rad etter at skøytesprinten i Lenzerheide er unnagjort om to dager.

Også landslagstrener Egil Kristiansen mener at Johaug var den av sammenlagtfavorittene som kom best ut av det søndag.

Duellen

Etter at Justyna Kowalczyk trakk seg før lørdagens åpningsetappe, tyder det aller meste på at kampen om sammenlagtseieren vil stå mellom Bjørgen og Johaug.

– Therese skal være veldig fornøyd med dagen. Jeg hadde trodd at avstanden mellom Marit og Therese skulle være større etter disse to etappene. I dag så Marit litt seig ut i finalen, mente Kristiansen.

Les også: Sundby på tredje i herresprinten

– Jeg leder Touren og har fått med noen bonussekunder, og det er viktig. Jeg må bare se videre, holde meg frisk og restituere meg etter hvert renn. I dag følte jeg at det gikk greit fram til finalen, men der kom jeg dårlig ut og kom meg ikke fram igjen, mente Bjørgen.