Premier League runde 19 Newcastle – Arsenal

Formlaget vil nekte Arsenal serieledelse

Newcastle-manager Alan Pardew har all grunn til å juble. Laget er ubeseieret på fire strake seriekamper. (Foto: AFP Photo / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Arsenal kan ta tilbake føringen i Premier League med seier, men får nok å bryne seg på borte mot formsterke Newcastle søndag.

Laget fra Nord-England står med 22 poeng siden starten av november, en fangst bare serietoer Manchester City kan matche. I tur og orden har Alan Pardews menn skapt trøbbel for både store og «små» klubber de siste ni serierundene.

Følg kampen om topp-plasseringene direkte fra klokka 14.30

Glisene blant Newcastle-fansen ble neppe smalere av 5-1-seieren over Stoke 2. juledag. Etter en rufsete start holdt vertene lekestue med et Stoke-lag som fikk to mann utvist og gikk i oppløsning.

– Det var en fantastisk annenomgang fra oss. Vi forsøkte ikke å gå ballen i mål. Det var gode innlegg, driblinger, virkelig en fin blanding. Det var alt du kan ønske fra en angrepsstyrke i den omgangen, sa Pardew ifølge klubbens nettsted.

Bra mot de beste

Betydelig tøffere motstand venter søndag. Arsenal har hanglet litt i desember, men spiller tidvis glitrende fotball. Serielederen vendte torsdag til 3-1-seier over West Ham etter tre kamper uten triumf.

Samtidig har Newcastle lyktes i kampene mot de største Premier League-lagene de siste to månedene. Chelsea (2-0, h), Tottenham (1-0, b) og Manchester United (1-0, b) er alle blitt stanset av Pardews elever.

– Arsenal topper ligaen. Det er fortjent, for det har vært det beste laget. Men vi er i god form, og Arsenal vet at det ikke blir lett å slå oss, sier manageren.

Ramsey ute

Arsenal må på sin side stole på spillere som returnerer fra skade for å fortsette på topp. Mot West Ham ble midtbaneprofilen Aaron Ramsey siste tilskudd på en skadeliste som til tider har sett meget vond ut.

Les også: Martinez nekter å selge Leighton Baines

– I sommer sa vi at vi trengte de riktige forsterkningene, og så kom Mesut Özil. På denne tiden trenger vi forsterkninger i form av spillere som kommer tilbake fra skade, sier midtstopper Per Mertesacker til Arsenals nettsted.

Blant spillerne som er på vei tilbake er Laurent Koscielny og Alex Oxlade-Chamberlain. Torsdag gjorde Lukas Podolski comeback med scoring og målgivende pasning.

Toppkamp i London

En tøff batalje ventes også når Chelsea tar imot Liverpool til storkamp på Stamford Bridge senere søndag. Lagene er nummer tre og fire i Premier League og kjemper om viktige poeng.

Følg storkampen fra Stamford Bridge direkte fra klokka 17.00

Liverpool la ned en solid innsats, men måtte tåle 1-2-tap for Manchester City på «Boxing day». Samme kveld var Chelsea-sjef José Mourinho frustrert fordi spillerne hans ikke fikk punktert hjemmekampen som ga 1-0-seier over Swansea.

– Dette laget lar meg aldri slappe av. De dreper meg hver kamp. Hver uke er jeg sliten. Vi burde ha vært avslappet med et komfortabelt resultat ved pause, mente portugiseren.