Walcotts første med hodet

Walcotts første med hodet
Arsenal var i trøbbel borte mot West Ham, men Theo Walcott sto fram med to mål da «Gunners» snudde til 3-1-seier 2. juledag.

Arsenal var klart best i 1. omgang, men det sto målløst etter 45 spilte minutter. Tidlig i 2. omgang ga Carlton Cole «Hammers» ledelsen etter svakt keeperspill av Wojciech Szczesny. Polakken måtte gi retur på et skudd, og Cole kunne score fra kort hold.

West Ham burde doblet ledelsen, men skulle bli straffet for sjansesløsingen da Theo Walcott våknet for fullt. Med venstrefoten skjøt Walcott først tunnel på George McCartney før West Ham-keeper Adrian klønet det til og slapp skuddet forbi seg etter 68 minutter. For fjerde kamp på rad scoret han mot West Ham.

Podolski tilbake

Bare tre minutter senere kunne Walcott juble over sitt 44. mål i Premier League. Han headet inn en pasning fra innbytter og friskmeldte Lukas Podolski, og sørget for 2-1. Målet var Walcotts aller første i PL med hodet.

Podolski selv ordnet 3-1 etter 79 minutter. Tyskeren hamret inn målet etter pasning fra Olivier Giroud.

Ramsey skadd

Arsenal-manager Arsène Wenger hadde dårlige nyheter etter kampen. London-laget må nemlig klare seg uten Aaron Ramsey resten av jule- og nyttårsprogrammet.

– Det ser ut som en lårstrekk. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, men resten av juleperioden ryker, sa Wenger.

Sløste før pause

Han var lettet etter at Arsenal vendte 0-1 til seier.

– Jeg er godt fornøyd, for jeg følte at vi kontrollerte kampen, selv om vi kom inn i en vanskelig periode etter at West Ham scoret. De kunne tatt ledelsen 2-0, men gjorde det ikke. Og det ble vendepunktet. Før pause utnyttet vi ikke sjansene våre, men etter hvert vant vi på en overbevisende måte, mente franskmannen.

Glad for Podolski-retur

Wenger kan glede seg over at Podolski er tilbake etter langt skadefravær.

– Han har vært ute i fire måneder. Jeg vil få ham sakte, men sikkert i kampform. Han har allerede vist at han kan utgjøre en forskjell gjennom scoringer og målgivende pasninger, sa Wenger.