United skrev Boxing Day-historie

United skrev Boxing Day-historie Les mer Lukk

Manchester United fikk en sur start og lå under 0-2 borte mot Hull, men reiste seg mesterlig. Tre poeng ble med hjem til Manchester takket være en tidligere United-reserve.

James Chester (4.) og David Meyler (13.) ga Hull ledelsen 2-0 før kvarteret var spilt. Da så det stygt ut for United, men Chris Smalling (19.) og Wayne Rooney (26.) sørget for uavgjort til pause etter en ellevill start på kampen.

Avgjørelsen falt da Chester ble presset av Rooney til å heade ballen i eget mål etter 66 minutter. Litt tidligere hadde Alex Bruce headet i stolpeverket for hjemmelaget, som også var nær mot slutten.

På overtid kom Chester gjennom og kunne rette opp inntrykket etter selvmålet, men David de Gea i United-målet hindret Chester, som var i United fra 2007 til 2011, fra å bli tomålsscorer.

Krigervilje

Dermed ble Manchester United historiske på den klassiske Boxing Day, stordagen i engelsk fotball. Aldri tidligere i Premier League-historien hadde et lag vært under med to mål eller mer og snudd til seier.

– En sliteseier. Vi måtte vise krigervilje. Det klarte vi, og vi fikk med oss et viktig resultat, sa Rooney.

Chester banket Hull foran etter bare fire minutter. Bruce headet ned en corner fra Tom Huddlestone, før Chester satte inn sitt første PL-mål. Etter en svak klarering fra Jonny Evans, kunne Meyler doble hjemmelagets ledelse med et skudd som forandret retning i Evans og lurte De Gea.

Smalling reduserte da han headet inn et frispark fra Rooney. Hull var svake i duellspillet på 1-2-målet. Rooney utlignet deretter med et mektig skudd oppe i krysset fra 20 meter. Allan McGregor i Hull-målet var sjanseløs på den flotte avslutningen fra Rooney.

Kopierte Villa

I sluttminuttene fikk United Antonio Valencia utvist for to gule kort. Det siste kom etter at Valencia sparket vekk ballen. Med ti mann ble det hektisk for bortelaget, men De Gea reddet seieren da han stoppet Chesters overtidssjanse.

Manchester United må for øvrig klare seg uten Phil Jones i flere uker på grunn av kneskade. I tillegg måtte Rafael tidlig ut med lyskeskade torsdag.

Hull har ikke slått Manchester United siden en 2-0-seier i 1974.

For United fortsetter suksessen på 2. juledag. De har vunnet 17 av 18 siste kamper spilt 26. desember. Eneste tap i den perioden er 1-3 mot Middlesbrough i 2002.

For første gang på 109 år har et lag vunnet ti strake kamper på Boxing Day. Aston Villa klarte det samme fra 1889 til 1904. For Hull-manager Steve Bruce fortsetter United-problemene. Etter 18 forsøk står den tidligere United-stopperen uten seier mot gamleklubben (0-4-14).