Milner og Manchester City frykter Suárez mest

Manchester City-spillerne gruer seg til å møte Luis Suarez. Foto: AP Photo/Clint Hughes. Les mer Lukk

Midtbanespiller James Milner legger ikke skjul på at han frykter Luis Suárez aller mest før toppkampen mot Liverpool i Premier League torsdag.

– Det er ikke til å komme fra at Suárez har hatt en veldig god sesong til nå. Han er en farlig spiller, det hersker det ingen tvil om, så vi er nødt til å ha et ekstra øye på ham, sier Milner før toppkampen i den engelske ligaen annen juledag.

Liverpool topper tabellen ett poeng foran Manchester City. Suárez blir gitt en stor den av æren for at Liverpool er på tabelltoppen med sine 19 scoringer i serien til nå, og det har han klart selv om han var utestengt til slutten av september.

Årsaken til utestengelsen var at han bet Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic i øret under en kamp forrige sesong. Nå er det historie, men det som er en realitet er at uruguayeren har vært en viktig brikke i Liverpools kamper den siste tiden, der det er blitt fire strake seirer. Laget har scoret 17 mål i disse kampene.

Manchester City som kan overta topplassen på tabellen med sier har scoret 16 mål på sine fire siste. Laget har også fire strake seirer.

Les også: Messi kan vente lønnsøkning i Barcelona.

Topplag

– Jeg mener helt klart at vi må se opp for Suárez, men vi må ikke bare tenke på ham. Liverpool er et topplag, og det er mange gode spillere der. Så vi må ikke se oss blinde på Suárez. Vi må også tenke på de andre spillere, for det er mange gode og farlige spillere i dette Liverpool-laget, og det er mange som kan skape trøbbel for oss, ikke bare Suárez, sier Milner, som også spiller på midtbanen til det engelske landslaget.

Milner sier også det er viktig for City å spille mot Liverpool torsdag på samme måte som laget gjorde mot Fulham sist helg.

– Da klarte vi å vise karakter og styrke ned å sikre oss de to avgjørende målene på slutten i kampen som endte 4-2. Dersom vi skal vinne ligatittelen, må vi fortsette å spille på den måten, sier Milner.

– Nå står vi foran to tøffe kamper i løpet av svært kort tid. Jeg tror vi er gode nok til å sikre oss seks poeng, noe som kan bli ganske avgjørende, sier midtbanespilleren.

Les også: Zlatan: - Urettferdig å sammenligne herre- og kvinnefotball.

Alle kamper viktige

James Milner legger ikke skjul på at alle kamper Manchester City spiller er viktige. Det er ikke bare Liverpool-kampen laget må skjerpe seg ekstra for. Det samme gjelder for alle de kampene laget står foran.

– Vi tapte noen poeng tidligere i sesongen. Derfor er det viktig at vi spiller på topp nå, ikke bare for å ta igjen poengtapet fra tidligere, men også for å bygge opp en sterk posisjon mot serieavslutningen.

– Det betyr at alle de kampene vi spiller, både nå i jula og senere utover vinteren, blir like viktige for oss, sier Milner.

Både Manchester City og Liverpool sliter med skadde spillere før toppkampen torsdag, men verst ute er Liverpool som bare har 17 spillere til rådighet.

– Vi ser på kampen mot Manchester City som en stor mulighet for oss, selv om vi sliter med skadde spillere. Kampen vi står foran er en mulighet for hele laget, men det vil også gi noen av de mest lovende unge spillerne mine sjansen til å vise seg fram, sier Liverpool-trener Brendan Rodgers før toppmøtet annen juledag. (©NTB)