Prislappen kan skremme Celtic fra Henriksen-kjøp

Markus Henriksen i prat med Celtics Mikael Lustig. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Alkmaars prislapp på Markus Henriksen kan skremme Celtic fra å hente nordmannen til skotsk fotball, ifølge Glasgow-avisen Evening Times.

Henriksen sliter med å få spilletid under trener Dick Advocaat i Alkmaar, men det gjør ikke at den nederlandske klubben er villig til å la ham gå billigere. Ifølge Evening Times vil Alkmaar ha minst 20 millioner kroner for ham.

Celtic-manager Neil Lennon har fulgt Henriksen tett siden han var Rosenborg-spiller. Klubben vurderte å hente ham allerede for nesten to år siden, men ga seg da Brugge inngikk avtale med Rosenborg om kjøp. Da Henriksen selv sa nei, var det for sent å gjøre noe i den vinterens overgangsvindu.

Evening Times skriver at Celtic var i samtaler om et kjøp et halvt år senere, men ønsket å vekte til plassen i mesterligaens gruppespill var sikret. Dermed kom Alkmaar dem i forkjøpet.

Henriksen spilte lenge fast i Alkmaar, men han har fått få sjanser siden Advocaat overtok trenerjobben. Lennon reiste til Nederland for å se Henriksen i cupkampen mot Heerenveen forrige uke, men 21-åringen ble sittende på benken kampen ut.

Overgangsvinduet åpner neste uke, og den neste måneden vil vise om Lennon mener Henriksen er verd prisen Alkmaar krever for ham.