Mourinho anklager Arsenal for sutring

Jose Mourinho mener at Arsenal-spillerne var sutrete. AFP PHOTO/GLYN KIRK Les mer Lukk

Chelsea-manager José Mourinho anklaget Arsenal for sutring etter mandagens målløse storkamp i engelsk fotball.

Chelsea spilte knallhardt, og Arsenal-manager Arsène Wenger freste på sidelinjen da den ene etter den andre av hans spillere vridde seg på gresset i smerte etter voldsomme taklinger. Arsenal følte seg snytt for straffe og mente også at John Obi Mikel burde vært utvist.

– De liker å sutre, det er tradisjon, sa Mourinho, som ikke er enig med dem som mener at Mikel burde hatt rødt kort da han gikk til mot leggen til Mikel Arteta.

– Det var en hard og aggressiv takling, men den var feir. Fotball er en sport for menn, eller for kvinner med fantastisk innstilling, sa Mourinho, som også la ut på en utredning om innstillingen til engelske spillere kontra utlendinger.

– Engelskmenn, for eksempel Frank Lampard, driver ikke med slikt (sutring). Spillere fra andre land, særlig noen land, har det i blodet. Jeg foretrekker engelsk blod i fotballen, og deres innstilling er «kom igjen, jeg er klar», sa han.

– Fotball er en kontaktsport. I engelsk fotball spilles det om vinteren med vann på banen, og det blir fantastisk fart i sklitaklingene. Vær stolte og spill med stolthet!

Kjedelig

Arsenal slet ikke bare med Chelseas aggressive duellspill, men også med Mourinhos taktiske opplegg. 4-5-1-formasjonen drepte mye av hjemmelagets angrepsspill. Arsenals frustrerte tilhengere ropte «boring Chelsea» ved sluttsignalet. Det er samme rop som tradisjonelt ble brukt mot Arsenal før Wengers tid i klubben.

Mourinho svarte sarkastisk da han ble spurt om publikums anklage om kjedelig fotball.

– Jeg forstår dem. Jeg har spilt mot Arsenal ti ganger og aldri tapt. Hva skal de rope, «morsomme José?» Det har ikke vært morsomt for dem å møte meg.

Chelsea på fjerdeplass er bare to poeng bak serieleder Liverpool før det hektiske juleprogrammet. Mourinho sa at det var viktigere å unngå tap enn å vinne mandag.

– Vi prøvde å vinne, men vi er ikke misfornøyd med ett poeng.

Uenig

Arsenal-manager Wenger hadde naturlig nok et annet syn enn Mourinho, som hevdet at dommer Mike Dean gjorde en god kamp.

– Det er jul, så la alle ha rett til sin oppfatning. Min er at dommeren slett ikke var særlig god, sa Wenger. Laget hans er uten seier på fire kamper og har mistet serieledelsen, men franskmannen føler seg trygg på at laget er i stand til å vinne serien.

– I alle sesonger kommer perioder med motgang. Spillerne er svært fokuserte og sultne, sa han.