Målløst og ampert i toppkampen

Målløst og ampert i toppkampen Les mer Lukk

Olivier Giroud kom sent til store sjanser for Arsenal, men Chelsea holdt ut da topplagene spilte 0-0 i Premier League lille julaften.

Giroud kunne og burde tatt hjemmelaget opp i 1-0 elleve minutter før slutt. Etter en glitrende overgang ble han servert av Aaron Ramsey, men alene med Petr Cech klarte ikke franskmannen å treffe skikkelig. Det skal nevnes at vinkelen var vanskelig, og dermed endte ballen like til side for korthjørnet.

Seks minutter senere var Giroud nær å score igjen, men Cech kom ut i tide og stoppet Arsenal-spissen. Det var lenge tett og jevnt mellom lagene, men vertene kjørte toppkampen og var mest på hugget i sluttminuttene.

Uavgjortresultatet gjør at Liverpool leder Premier League før romjulskampene på bedre målforskjell enn Arsenal.

Regnværet ga ikke de beste spillerforholdene i Nord-London. Begge lag slet med pasningsspillet og gjorde mange upressede feil. Men det sure førjulsværet hadde ikke alene skylden for at første omgang ble en tam og svak affære.

Satset på kontringer

Arsenal fikk ikke angrepsspillet til å sitte mot et forsiktig og kompakt bortelag. José Mourinho la en defensiv slagplan for kvelden, der kontringer var Chelseas offensive våpen. Etter kampen var nok portugiseren fornøyd med ett sterkt poeng på bortebane mot en gullrival.

Storkampens første sjanse kom til Chelsea etter 32 minutters spill. Eden Hazard spilte Frank Lampard elegant gjennom, som på hel volley skjøt ballen i tverrliggeren. Der var Chelsea-veteranen svært nær å sende gjestene opp i 1-0.

Like før pause kom Chelsea på en ny kontring, men Willian avsluttet svakt og rett i fanget på Wojciech Szczesny.

Knuffing

I annen omgang fortsatte Arsenal å styre banespillet, mens gjestene kastet seg framover de gangene det åpnet seg for å kontre.

Det gikk ampert for seg midtveis i omgangen. Mesut Özil var lite fornøyd med at gjestenes Branislav Ivanovic var nær å treffe ham i ansiktet med støvelen. Situasjonen skapte knuffing mellom flere spillere.

Arsène Wenger venter fortsatt på sin første seier over Mourinho. Etter ti forsøk er fasiten 0-5-5 (seirer-uavgjort-tap).

I romjulen skal Arsenal spille to strake bortekamper mot bunnplasserte West Ham og formsterke Newcastle, mens Cardiff er motstander 1. nyttårsdag hjemme i London.

Chelsea har kamper mot Swansea (h), Liverpool (h) og Southampton (b).