Sherwood fikk Tottenham-jobben

Tim Sherwood fikk jobben som Tottenham-manager. Foto: AP Photo/Sang Tan. Les mer Lukk

Tim Sherwood fikk en tidlig julegave da Tottenham lille julaften ga ham en kontrakt som klubbens hovedtrener ut 2014/15-sesongen.

44-åringen ledet Tottenham i to kamper som vikartrener etter at André Villas-Boas fikk sparken for én uke siden.

– Vi var svært motvillige til å bytte trener midt i sesongen, men vi følte det var nødvendig for å ivareta klubbens interesser. Vi har en utmerket stall og vi skylder spillerne en hovedtrener som kan få det beste ut av dem, la dem blomstre og nyte en sterk siste halvdel av sesongen, sier styreleder Daniel Levy til klubbens nettsted.

Les også: Målløst og ampert i toppoppgjøret.

– Vi er i den heldige posisjonen at vi kan ansette en talentfull trener internt i Tim Sherwood. Vi tror Tim har det som skal til for å ta laget videre.

Sherwood får med seg Chris Ramsey, Les Ferdinand og Steffen Freund i trenerstaben.

Den tidligere Spurs-spilleren tapte sin første kamp i trenerstolen mot West Ham i ligacupen, men ledet Nord-London-laget til 3-2 over Southampton i Premier League søndag.

Tottenham ligger på sjuendeplass med 30 poeng. Klubben hadde store ambisjoner før seriestart etter å ha brukt over én milliard kroner på spillerkjøp. Men Spurs klarte ikke å innfri forventningene, og til slutt fikk Villas-Boas sparken etter 0-5-fadesen mot Liverpool.