United vil sikre mesterliga-avansement

Manchester Uniteds Patrice Evra og Rio Ferdinand jubler for scoring mot Cardiff søndag. Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB Les mer Lukk

Manchester United-stopperen Rio Ferdinand mener de bør sikre seg en plass i cupspillet i mesterligaen allerede mot Leverkusen onsdag. Da kan laget konsentrere seg om den hjemlige serien for fullt.

Manchester United rotet bort to poeng da Cardiff utlignet til 2-2 på overtid i Premier League søndag. Serieleder Arsenal har fått et forsprang på sju poeng på United, som holder en skuffende sjetteplass.

En seier over Leverkusen onsdag og mesterliga-avansement vil gi United-manager David Moyes mulighet til kun å tenke på serien en stund framover.

– Vi vil avslutte jobben. Bli ferdige slik at vi kan konsentrere oss om serien, sier Ferdinand.

– Leverkusen er et bra lag og vil ikke gjøre det lett for oss, men vi har kapasiteten til å slå dem, sier United-veteranen.

Begge kan gå videre

Skulle ukrainske Sjakhtar Donetsk tape hjemme mot Real Sociedad, vil uavgjort holde for at både United og Leverkusen skal ta seg til åttedelsfinalene i mesterligaen på nyåret.

– Vi har en viktig kamp foran oss, og vi alle vet hva som må til for at vi skal ta oss videre, sier midtbanespilleren Tom Cleverley.

Uniteds toppscorer Robin van Persie (lyske) og stopperen Nemanja Vidic (hjernerystelse) manglet i søndagens kamp, men begge kan være klare igjen mot Leverkusen.

Rafael da Silva, Shinji Kagawa og Phil Jones har alle status som usikre, mens Michael Carrick er uaktuell på grunn av sin akillesskade.

Slått tilbake

Etter at Leverkusen tapte 2-4 på Old Trafford har tyskerne slått voldsomt tilbake i mesterligaens gruppe A. Sami Hyypiäs gutter har sikret seg sju poeng på de tre siste kampene. Begge hjemmekampene mot Sjakhtar Donetsk og Real Sociedad har endt med seier.

Ifølge Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler vil kampen mot Manchester United være «kampenes kamp» for hans lags del. Leverkusen holder annenplassen i Bundesligaen og vil gi alt for å ta en ny engelsk skalp.

– Denne hjemmekampen må vi bare vinne. Det blir fullsatt stadion og slike kamper er gøy å spille, sier Leverkusen-spissen Stefan Kiessling.