Nytt feilsteg av Roma

Kevin Strootman og Roma fikk trøbbel igjen mot Cagliari mandag kveld. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO. Les mer Lukk

Roma misbrukte sjansen til å gjenerobre tabelltoppen i italienske Serie A mandag kveld. Vertene misbrukte flere gode muligheter i 0-0-kampen mot Cagliari.

Dermed beholder Juventus serieledelsen de skaffet seg med 2-0-seier over Livorno søndag. Roma hadde toppet ligaen siden første runde, men har slitt med å avgjøre kamper uten den skadde veteranen Francesco Totti.

Mandag stokket det seg igjen mot Cagliari. Roma styrte det meste av spillet, og stort sett var det spill mot ett mål. Men scoringene uteble, og hovedstadslaget måtte tåle sin tredje strake uavgjortkamp.

– Vi er skuffet. Vi hadde mange avslutninger og spilte en god kamp med noen feil i annen omgang, oppsummerte midtbanemannen Daniele De Rossi.

En gigantsjanse fikk Kevin Strootman mot slutten av første omgang. Han stakk timet pasningen fra De Rossi perfekt, men alene med Vlada Avramov skjøt han rett på målvakten.

Ubeseiret

Kort tid etter hvilen fikk gjestene ballen over målstreken, men Marco Saus stupheading ble annullert for offside.

Utover i omgangen slet Roma med å legge ytterligere press på et Cagliari-lag som la seg lavt i banen. Gjestene tok poeng for annen kamp på rad og fikk ytterligere ett poengs klaring til nedrykksstriden i Serie A.

Etter 13 serierunder er Roma stadig ubeseiret. Kun tre mål har laget sluppet inn i serien. Ett poeng skiller opp til Juventus på tabelltoppen.

– Jeg synes ikke vi skal klage. Vi skapte mange sjanser. Før sesongen sa vi at vi ville gå for en av de tre mesterligaplassene, og nå er vi sju poeng foran fjerdeplassen, sa De Rossi.