Ett poeng nok for Chelsea-avansement

Chelsea kan siktre mesterligaplass hvis de får ett poeng i morgendagens kamp mot Basel. Foto: REUTERS/Andrew Winning. Les mer Lukk

Chelsea drar til Basel med en ting i tankene. London-klubben vet at uavgjort er nok til å sikre mesterligaavansement fra gruppe E.

I fjor klarte ikke Chelsea å ta seg videre til cupspillet og måtte ta til takke med spill i europaligaen hvor laget til slutt gikk helt til topps. Benfica ble slått 2-1 i finalen i Amsterdam i mai, mens Basel ble slått 2-1 på St. Jakobs Park i den første semifinalekampen i april.

Samtidig vil nok Chelsea-spillerne også ha revansj for 1-2-nederlaget for Basel fra Stamford Bridge i september.

Les også: Ronaldo tvilsom med lårskade

Tre strake

Etter det sjokkerende tapet har Jose Mourinhos mannskap sikret seg overtaket i gruppen med sterke borteseirer over Steaua Bucuresti og Schalke. Schalke er også slått på hjemmebane. Chelsea har spilt 13 europacupkamper og bare tapt en eneste gang.

– Det som er flott med det, er at den kampen har gått litt i glemmeboken. Vi har mange gode resultater siden den gang. Det har ikke vært lett å vinne tre kamper på rad, og vi har ennå en jobb å gjøre. La oss dra for å vinne også den neste kampen. Da kan vi spille den siste helt uten press på oss, sier Chelsea-veteran Frank Lampard.

Chelsea vant med overbevisende 3-0 over West Ham i Premier League i helgen. Lampard sto for to av målene i den kampen. Ashley Cole har ikke spilt på tre kamper, mens Mourinho har varslet at Fernando Torres «nesten» er klar for et comeback etter skade.

Les også: Ingen Braaten mot Juventus

Feiring

Chelsea har også fått marginene på sin side i gruppen. Selv med tap tirsdag vil Chelsea ligge godt an til avansement.

Basel feiret i helgen sitt 120-årsjubileum og vant 4-1 over Thun. Laget topper den sveitsiske serien og har bare tapt en gang på 19 kamper, og det var tidlig i august.

Derimot har laget kun tatt ett eneste poeng på hjemmebane i årets mesterliga. Basel mangler sin midtbanespiller Marcelo Diaz. Han brakk et ribbein i en landskamp for Chile i forrige uke.