Hundreårsfest i Boston

Kaster John Lackey hilser fansen som ga ham stående ovasjon da han ble byttet ut i 7. omgang av Boston Red Sox' 6-1-seier over St. Louis Cardinals i World Series onsdag. Foto: Robert Deutsch, USA Today Sports/Reuters/NTB scanpix Les mer Lukk

Boston Red Sox slo St. Louis Cardinals 6-1 og vant World Series i baseball for tredje gang på ti år. Dermed startet en fest byen har ventet på i 95 år.

Shane Victorino, som måtte stå over de to Red Sox-seirene i St. Louis på grunn av ryggproblemer, var tilbake i laget og slo inn fire poeng.

Veteranen John Lackey (35) vant kasterduellen med stjerneskuddet Michael Wacha overlegent. Rolig og metodisk kom han seg ut av alle problemer Cardinals skapte for ham inntil to mann var ute i 7. omgang. Avløserne tok seg av resten.

Dermed kunne Red Sox feire en World Series-tittel foran hjemmefansen for første gang siden 1918. Forrige gang det skjedde, pågikk 1. verdenskrig fortsatt. Fenway Park ristet i sine 101 år gamle grunnvoller da siste Cardinals-spiller var ute.

– Av de tre titlene jeg har vunnet med denne klubben er nok denne den mest spesielle, sa 37-årige David Ortiz. Han tenkte både på forvandlingen laget har gjennomgått siden i fjor og på samholdet spillerne har vist siden de tilegnet sesongen til ofrene for terrorangrepet mot Boston maraton i april.

På ett år gikk Red Sox fra sist i sin avdeling til best i ligaen. Det har bare én klubb greid tidligere. Ortiz ble kåret til finalens mest verdifulle spiller. «Big Papi» endte med nest høyeste treffprosent i World Series-historien (68,8).

Les også: NHL-keeper pågrepet

Løsnet

Red Sox slet med Cardinals-kasterne i finalekampene, men i 3. omgang begynte det å gå galt for 21-årige Wacha. Først greide Jacoby Ellsbury en single. Cardinals våget ikke å kaste til Ortiz, som hadde treffprosent på 73,6 på de fem første kampene, og lot ham gå til første base. Da Wacha traff Jonny Gomes, var basene fulle.

Wacha fikk ut to spillere og manglet en på å komme helskinnet gjennom omgangen, men det var en for mye. Victorino manglet noen meter på å bli første spiller i historien med tre grand slam i sluttspillkamper, men ballen traff nesten øverst på «the Green Monster», veggen på venstre side av stadion, og alle tre baseløperne scoret.

Wachas problemer fortsatte i 4. omgang. Stephen Drew la på til 4-0 med en homerun, og etter at to mann til kom på base ble unggutten byttet ut. Lance Lynn, som kom inn, lot Mike Napoli og Victorino slå inn hvert sitt poeng. Igjen brente Cardinals seg på å sende Ortiz til 1. base med vilje.

Les også: Denne er laget av 750 par sokker

Jobben gjort

Cardinals fikk to menn på base både i 2., 4. og 5. omgang, men uten å score. I 7. omgang greide de omsider å redusere, da Carlos Beltran slo inn 6-1. Med basene fulle, og etter 105 kast, fikk Lackey avløsning, og Junichi Tazawa fikk siste mann ut.

Brandon Workman og Koji Uehara kastet hver sin perfekte omgang før hundreårsfesten kunne starte på Fenway Park.

Det ble en dyr fest for mange. Billettprisen på gjensalgsmarkedet var historisk høy de siste dagene. En mann betalte ifølge mlb.com 140.000 kroner for to billetter som var lagt til salg på nettstedet StubHub.

– Det var vanskelig å holde følelsene under kontroll mens vi spilte. Vi ønsket så gjerne å vinne foran egne fans, sa stjernespiller Dustin Pedroia.