Forsvarsblemme og Mata-mål senket Arsenal

Juan Mata sendte inn søknad til førsteelleveren med en scoring. Foto: AP Photo/Alastair Grant. Les mer Lukk

Chelsea vant prestisjeduellen mellom de to første på tabellen i Premier League og slo Arsenal ut av ligacupen med 2-0-seier på bortebane tirsdag.

Juan Mata fikk sjansen fra start og gjorde sitt beste for å overbevise José Mourinho om at han bør gjøre det oftere. Han herjet med hjemmelaget og scoret målet som punkterte kampen i annen omgang.

Midt i første omgang klarerte Samuel Eto'o et Arsenal-hjørnespark og startet en kontring. Den endte med at Carl Jenkinsons forsøk på å nikke inn til keeper ble for løst, og Chelsea-backen César Azpilicueta kom mellom og scoret.

I det 65. minutt stusset Eto'o et innkast videre, og via Willian fant ballen fram til Mata, som knallet den i mål bak Lukasz Fabianski.

Arsenal har imponert i serien i høst, men har nå måttet tåle to hjemmetap på en drøy uke i cupturneringer. Arsène Wengers menn har fortsatt til gode å møte de aller beste i serien, og tapene for Borussia Dortmund og Chelsea kan være et varsku før kampene mot Liverpool og Manchester United de kommende helgene.

Se da Arsenal-forsvaret tabbet seg ut:

Se Mata øke før Chelsea:

Manchester United gjorde kort prosess med et Norwich-lag uten Alexander Tettey i troppen. Javier Hernández (2), Phil Jones og Fabio scoret i 4-0-seieren på Old Trafford.

John Arne Riise var tilbake fra start for Fulham tirsdag, mens Brede Hangeland fortsatt er ute med skade. Det ble intet stort comeback for Riise, da Leicester fra mesterskapsserien vant 4-3.

Giorgos Karagounis trodde at han hadde ordnet ekstraomganger da han utlignet til 3-3 på et frispark noen minutter før slutt, men sekunder senere ble Lloyd Dyer matchvinner for hjemmelaget.

Hugo Rodallega scoret Fulhams to første mål.

West Ham vant 2-0 borte mot mesterskapsseriens lederlag Burnley takket være to straffespark av Matthew Taylors og Jack Collison det siste kvarteret.