Stabæk-Olsen saksøker politiet

Inge Andre Olsen ble frikjent i den såkalte overgangssaken. Nå saksøker han politiet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen ble frikjent i den såkalte overgangssaken. Nå går han til erstatningssøksmål mot politiet, melder NRK.

– Det vil bli fremmet et krav mot politiet for det som kalles uberettiget straffeforfølgelse. Da kan man få erstatning for tiden i varetekt, og også oppreisning for den merbelastning som min klient er blitt utsatt for. I denne saken har belastningen vært helt spesiell. Jeg tenker da ikke minst på den mediedekningen saken har fått, sier Olsens advokat Ole Petter Drevland til NRK.

Olsen og de tre andre tiltalte i saken ble frikjent i Asker og Bærum tingrett 12. september.

Les også: Full frifinnelse i overgangssaken.

– Når politiet velger å ta ut en siktelse så har politiet et ansvar for å vurdere dette i forhold til de belastninger som siktede blir utsatt for. Og når det da senere ble en tiltale og hovedforhandlinger så er det klart at de er blitt utsatt for en belastning som ikke burde funnet sted. Da er det naturlig at man søker om oppreisning, sier Drevland, som mener det er for tidlig å si noe om erstatningskravets størrelse.

Stabæk fotballklubb vurderer også å kreve erstatning ettersom alle parter er frifunnet i saken.

Klubben mener å ha tapt millioner i prosessen rundt saken, blant annet på grunn av sponsorer som har vendt ryggen til klubben. (©NTB)