Deane får fortsette ved nedrykk

BLIR VED NEDRYKK: Brian Deane og Sarpsborg kjemper for å unngå nedrykk. Engelskmannen vil få fortsette som trener selv hvis klubben rykker ned. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Hvis Sarpsborg rykker ned fra eliteserien, ønsker klubben likevel at Brian Deane skal fortsette som trener.

Deane har kontrakt med sarpingene ut neste sesong. Klubben ligger nest sist i eliteserien og har to poeng opp til trygg grunn to serierunder før slutt.

– Vi forholder oss til den kontrakten vi har. Vi forholder oss til den uavhengig av om vi rykker ned eller blir oppe, sier sportssjef Thomas Berntsen til Nettavisen.

Han mener det er viktig at trenere får tid til å utvikle klubbene.

– Det har vært en vind over Norge den siste tiden der trenere nesten ikke blir sparket. Det er bra på de fleste måter. Det er positivt at de får litt tid og muligheten til å slappe av. På den andre siden må man tørre å sparke treneren når det er nødvendig, selv om ikke alle gjør det, sier Berntsen.

Deane selv vil gjerne bli i klubben.

– Selvfølgelig. Jeg har skrevet under for to år. Jeg har vært så opptatt med å tenke på denne sesongen og situasjonen vi er i, at jeg ikke har tenkt så mye på neste år, sier engelskmannen.

Deane har tro på at Sarpsborg vil klare å beholde plassen i øverste divisjon.

– Realistisk må man jo si at det blir tøft, men i den siste tiden har vi plukket poeng på rett tidspunkt. I garderoben ser jeg også at gutta ser fram til kampene som kommer. Folk i byen er positive, og vi har gjort det bra i det siste. Forhåpentlig klarer vi det, sier han til Nettavisen.

Sist søndag bled et 2-2 borte mot Odd i Skien, et resultat som holdt liv i fortsatt håp om eliteseriespill i Østfold-byen.

Les også: Sarpsborg-håpet lever fortsatt etter 2-2 mot Odd

Les flere fotballnyheter her.