Eliteserien 28. runde Brann - Hønefoss 0-0

Hønefoss dominerte mot Brann

STYRING: Mikkel Vendelbo (t.v.) og Hønefoss skapte flere sjanser på Brann stadion, men greide ikke score. (Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Overtak i spillet hjalp ikke for Hønefoss i Bergen. Tabelljumbo Hønefoss sløste bort en rekke sjanser og måtte nøye seg med 0-0.

Brann – Hønefoss 0-0  

Tilskuere: 9348

Dommer: Omar Rafiq, Teisen.

Gult kort: Daniel Mojsov, Stephane Diarra Badji, Brann, Helge Haugen, Tor Øyvind Hovda, Hønefoss.

Brann (4-4-2): Jørgen Mohus – Birkir Mar Sævarsson, Daniel Mojsov, Simen Wangberg, Erdin Demir – Amin Askar, Stephane Diarra Badji, Fredrik Haugen (Tomasz Sokolowski fra 87.), Kristoffer Larsen (Kristoffer Barmen fra 81.) – Erik Huseklepp (Bård Finne fra 87.), Martin Pusic.

Hønefoss (4-4-2): Steve Clark – Simon A. Larsen (Mats André Kaland fra 29.), Aleksander Solli, Kristjan Örn Sigurdsson, Kevin Larsen – Helge Haugen, Mikkel Vendelbo, Tor Øyvind Hovda, Alexander Mathisen – Riku Riski, Øyvind Hoås.

På et halvfullt Brann stadion var det nedrykkstruede Hønefoss som skapte de fleste mulighetene, men uten å få uttelling. En bunnsolid Jørgen Mohus i Brann-målet stoppet gjestene fra Buskerud ved flere anledninger.

Les detaljert referat fra kampen

– Jeg synes vi gjorde en veldig god kamp, og vi produserte flere sjanser. I Bergen er ikke det så lett. Jeg er stolt av den enorme innsatsen som legges ned, men vi sliter med uttellingen. Selv om vi tok ett viktig poeng, var det to for lite, sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til C More etter kampen.

Bunnstrid

For ringerikslaget ser det stygt ut to serierunder før slutt. Poengdelingen gjør at klubben fortsatt ligger sist. Men Smeruds mannskap har kontakt med lagene foran seg. Fire poeng skiller mellom HBK og Sandnes Ulf på trygg plass.

De to siste kampene blir tøffe for Hønefoss. Først er det hjemmekamp mot Sogndal, som fikk et lite pusterom fra bunnstriden med en viktig seier over Sandnes Ulf, mens de avslutter med bortekamp mot Odd.

Les også: Sarpsborg fortsatt på nedrykksplass

Les også: Sogndal mot ny kontrakt

– Vi må ta seks poeng på de to siste kampene. Spiller vi som vi gjorde nå, tror jeg vi får minst én seier. Vi må være effektive og ta vare på sjansene, sa Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Hovda.

Les også: Dobbel Riise sendte Tromsø mot stupet

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Pipekonsert

Riku Riski burde ha gitt Hønefoss ledelsen i første omgang. Finnen kom alene med Mohus etter 34 minutter, men klarte ikke å overliste Brann-keeperen.

Mens Hønefoss satte Mohus på prøve flere ganger, var vertene tafatte foran mål. Hjemmefansen viste også sin frustrasjon med pipekonsert mot Brann-spillerne da lagene gikk til pause og etter kampslutt.

Les også: Rosenborg tapte i Molde

Les også: Haugesund snudde mot Vålerenga

Branns første store sjanse kom etter en snau times spill. Et skudd fra Fredrik Haugen gikk via Stéphane Badji og i tverrliggeren. Så overtok Hønefoss spillet igjen, men Mohus vartet opp med en rekke gode redninger. På overtid presset Brann på for et seiersmål, men kampen endte uten scoringer.

– Det er for dårlig av oss ikke å vinne en slik kamp. Vi har nok kvalitet i laget til å gjøre det, sa Branns Simen Wangberg.