Både mål og seier for Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen feirer sitt etterlengtede mål med lagkameratene i New York Rangers. Det bidro til 3-2-seier over Detroit Red Wings lørdag. (Foto: Tim Fuller, USA Today Sports / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

I sin åttende kamp for sesongen lyktes omsider Mats Zuccarello Aasen. Han scoret 2-2-målet da New York Rangers slo Detroit Red Wings 3-2 etter forlengning.

Det var hans første målpoeng for sesongen, i den siste av de ni bortekampene Rangers innledet med før laget får vende hjem til ombygde Madison Square Garden.

– Det var på tide at jeg scoret. Deilig med seier og mål, sa 26-åringen til Nettavisen.

Zuccarello kastet seg fram på returen etter Dominic Moores skudd 2.18 minutter ut i 3. periode, og han greide å slå den i mål selv om han var ute av balanse og i ferd med å falle.

Nordmannens scoring ordnet forlengningen, og den ble avgjort da Derick Brassard satte inn vinnermålet 12,9 sekunder før avgjørelsen ville blitt overlatt til straffeslag.

– Pucken spratt bortover isen. Jeg lukket bare øynene og skjøt, sa Brassard til nhl.com.

Etterlengtet

Rangers vant i Detroit for første gang siden 1999, og for keeper Cam Talbot var det den første seieren i NHL overhodet. Han startet for annen kamp på rad i stedet for småskadde og formsvake Henrik Lundqvist, og han bidro med 32 redninger.

– Nå er jeg høyt oppe. Da dommeren signaliserte for mål, stormet jeg over isen for å bli med i mølja og feire seieren, sa Talbot.

Zuccarello ble vraket i den forrige kampen etter å ha famlet etter formen. Lørdag var han tilbake på isen, men han måtte nøye seg med fire bytter i hver av de to første periodene. Han mistet også pucken i egen sone forut for at Drew Miller ga Red Wings ledelsen i slutten av 1. periode.

Rangers utlignet i overtallsspill i midtperioden, men Red Wings tok ledelsen igjen i overtallsspill like etter.

Frisk

Zuccarello kom ikke på isen de sju siste minuttene av midtperioden, og han var frisk i beina da han slapp til igjen i begynnelsen av 3. periode. 24 sekunder senere sendte han pucken i nettet.

Lørdag spilte han i rekke med Jesper Fast og Dominic Moore. Han spilte 10.24 minutter fordelt på 13 bytter, hvorav de to siste i forlengningen. Han hadde tre skudd på mål, hvorav en styring i 2. periode resulterte i en kjemperedning av hjemmekeeper Jimmy Howard.

Red Wings greide ikke et skudd på mål i forlengningen, og det var ikke ufortjent da Rangers sikret seieren like før slutt. Mandag spiller laget sin første hjemmekamp, mot Montreal Canadiens.

– Det blir godt for oss. Det har vært en utfordring med alle bortekampene. Vi har ikke statistikken vi ønsket, men vi har tatt noen steg i riktig retning, sa trener Alain Vigneault. (©NTB)