Rekdal: – Vi må ned til 12 eller 14 lag

Vålerengas trener Kjetil Rekdal vil ha færre lag i eliteserien i fotball. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix) Les mer Lukk

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er klar på én ting: Eliteserien må reduseres til 12 eller 14 lag.

– Toppene må møtes oftere. Dette kommer til å tvinge seg fram. Nivået må opp. Og dette sier jeg selv om vi ligger plassert der vi gjør, uttaler Rekdal, som også drar inn helheten og landslaget:

– Hvis nivået på det daglige produktet er for dårlig, vil også landslaget preges av det. Det er en helt selvfølgelig og logisk konsekvens, sier treneren som har nok av utfordringer der han nå befinner seg.

Les også: Rosenborg tapte i Molde - gullet kan være tapt

Les også: Neymar og Sanches avgjorde El Clasico

Han er trener for et lag som verken har underholdt eller prestert denne sesongen. Problemene har vært og er fortsatt mange for Vålerenga:

– Treningsarenaen har vært et problem. Vi har ingen norske landslagsspillere, og vi har ingen klare salgsobjekt. Økonomien i Vålerenga er ikke bra. Vi kan ikke gå ut på gata og handle det vi vil. Dette er de nakne, brutale fakta, sier han.

Les også: Haugesund snudde mot Vålerenga

Les også: Norge utklasset Albania på vei mot VM

– Ja, vi har underprestert i år. På vårt beste har vi vært bra, men bunnivået har vært for lavt og svingningene for mange. Og hvor mange poeng har vi gitt bort på overtid? spør Rekdal retorisk før han ser framover med sin sedvanlige tøffhet:

– Men vi skal ta utfordringene. Og vi skal utvikle det spillermateriellet vi disponerer over, men først skal vi gjennom de to siste kampene.