Neymar og Sanchez avgjorde El Clásico

BEST: Neymar (midten) og Barcelona befeste sin posisjon på toppen av tabellen med seier over Real Madrid. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Barcelona lot seg ikke overliste av Real Madrids angrepstrio til 200 millioner euro. Neymar og Alexis Sánchez scoret målene da El Clásico ble vunnet 2-1.

98.761 tilskuere på fullsatte Camp Nou kunne juble over at hjemmelaget ikke bare holdt den formsterke erkerivalen fra livet, men doblet forspranget i spansk 1. divisjon til seks poeng.

Det var Barcelonas første seier på de seks siste kampene mot Real Madrid.

Lionel Messi slet med å sette sitt preg på kampen, akkurat som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale hos gjestene. I stedet briljerte Neymar i sin første El Clásico.

Den brasilianske nykommeren ble i det 19. minutt spilt fram av Andrés Iniesta, og han slo tunnel på Daniel Carvajal. Ballen endret retning og endte i mål.

Ute av form

Real-trener Carlo Ancelotti kunne med Bale, Ronaldo og Angel di Maria mønstre en angrepstrio til 200 millioner euro, uten at det var så lett å se på det de presterte.

Bale forsøkte seg med et par skudd fra distanse i første omgang, uten hell. Ronaldo skapte en mulighet for Sami Khedira, men Victor Valdez reddet. Returen traff Adrianos arm, men gjestenes rop på hands ble ikke hørt.

Bale virket langt fra formen og ble byttet ut etter en time. Barcelonas nye stjerne fortsatte derimot å levere. Neymar tvang Real-keeper Diego López til en god sjanse i det 55. minutt.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Fyr

Gjestene svarte med gode sjanser for Ronaldo og Di Maria da kampen plutselig tok fyr den siste halvtimen, men Valdez hadde svar begge ganger. Real skrek igjen på straffe da Ronaldo ble dyttet av Javier Mascherano, og innbytter Karim Benzema traff tverrliggeren.

I stedet var det Barcelonas innbytter Alexis Sánchez som punkterte kampen med en flott lobb til 2-0.

Enda en innbytter, Jesé Rodriguez, reduserte på overtid, men det var for sent og for lite til å berge poeng i det 167. El Clásico i serien.

I en annen kamp lørdag måtte Málaga tåle et av sine tyngste hjemmetap da Celta vant 5-0. Alex López scoret to av målene.