Premier League 9. runde Crystal Palace - Arsenal 0-2

Arteta avgjorde og ble utvist da Arsenal vant igjen

LITT AV ALT: Mikel Arteta (t.v.) scoret og ble utvist mot Crystal Palace. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Arsenal topper fortsatt Premier League etter å ha slått Crystal Palace 2-0, men Mathieu Flamini måtte ut med skade og Mikel Arteta ble utvist.

Arteta ble matchvinner da han scoret på straffe to minutter etter pause på Selhurst Park lørdag.

Les detaljert referat fra kampen

Olivier Giroud sikret seieren da han headet inn 2-0-målet like før slutt.

Før det hadde Crystal Palace trykket på for en utligning, og det var en lettet Arsène Wenger som møtte pressen etter kampen.

– Det var tett, en type kamp der du må kjempe for poengene. Vi opptrådte modent, jobbet hardt og var godt organisert. Til slutt kom målet som ga oss 2-0 og poengene, sa Wenger til BBC.

Arteta så rødt

Straffen like etter hvilen kom etter at Adlène Guèdioura felte Serge Gnabry på særdeles klønete vis. Arteta var bombesikker fra ellevemeteren.

Fram til da hadde Arsenal vært best i det meste, men slitt med å komme til de virkelig store sjansene.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Etter 1-0 trodde nok de fleste at Arsenal skulle kjøre over Palace, men etter 65 minutter ble Arteta vist det røde kortet.

Tidligere Arsenal-spiller Marouane Chamakh var på vei gjennom da Arteta felte ham, og dommer Chris Foy var ikke i tvil om at marokkaneren ble fratatt en målsjanse.

– Jeg synes vi var uheldige som fikk det røde kortet. Jeg synes det var feil. Det må være en klar sjanse, og det skjedde langt fra mål. Jeg synes heller ikke fellingen var klar, sa den franske manageren.

Leder ligaen

Etter utvisningen kom Palace til flere gode sjanser, men tverrliggeren og Wojciech Szczesny sto i veien for hjemmelaget.

Like før slutt fikk Arsenal en kontring, og Olivier Giroud stanget inn 2-0-scoringen.

Dermed får Arsenal en ny uke på toppen av Premier League. I tillegg til Artetas røde kort er det en bekymring at midtbanestabilisator Mathieu Flamini måtte ut med skade etter bare åtte minutters spill.