Chelsea til storkamp med statistikken i ryggen

Jose Mourinho og Chelsea har et godt grep på Manchester City. (FOTO: AP Photo / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Hjemmebanefordelen kan få mye å si når Chelsea tar imot Manchester City til toppkamp i Premier League søndag.

De to tittelutfordrerne har slurvet på bortebane i sesonginnledningen, men på eget gress er de – som eneste PL-klubber – prikkfrie med fire strake seirer. Nå kommer begge fra bortetriumfer i mesterligaen til en kamp de sterkt ønsker å vinne.

Lagenes historie i hjemmekamper stopper ikke der. De siste tre sesongene har fem av seks innbyrdes møter endt med seier til vertslaget. Eneste unntak er 0-0-kampen på Stamford Bridge forrige sesong.

Les også: Fabregas vil gjerne tilbake til Arsenal

Dermed kan det se vanskelig ut for City, som skal forsøke å snu bortetrenden søndag. En fordel for manager Manuel Pellegrini er samtidig at han – i motsetning til Chelseas José Mourinho – har spisser som scorer mål.

Målrikt?

For City har Sergio Agüero vist knallform de siste ukene. Den lille argentineren senket CSKA Moskva med to fulltreffere onsdag. I ligaen er det blitt seks scoringer på de sju kampene han har spilt.

For vertene ser målfarligheten ut til å ligge hos de offensive midtbanespillerne Eden Hazard og Oscar, som til sammen har scoret sju ganger.

Samuel Eto'o har notert én scoring, mens spisskollegaene Fernando Torres og Demba Ba står uten nettkjenninger.

– Vi bygger oss opp. Det kommer mye bra. Forhåpentlig kan vi se det beste av Chelsea-laget fra nå og til sesongslutt, sa Torres etter å ha scoret to ganger mot Schalke i mesterligaen tirsdag.

Arsenal vil ha revansje

Både Chelsea (2.-plass) og City (4.) kjemper i toppen av Premier League etter åtte runder. Arsenal topper to poeng foran Mourinhos og ytterligere ett foran Manchester-klubben. Til helgen venter bunnlaget Crystal Palace på bortebane for serielederen.

– Det blir alltid tøft borte mot Palace. De vil kjempe for hver ball, og det blir annerledes enn mot Dortmund. Men vi må bare komme rett tilbake på sporet, sa midtbanemannen Jack Wilshere etter 1-2-tapet for Dortmund i mesterligaen.

Les også: Skadeproblemer for Brede Hangeland

Liverpool har en overkommelig kamp mot West Bromwich på programmet, mens Manchester United, som har tapt mye terreng til tetlagene, tar imot Stoke.

– Vi har ikke spilt så dårlig, men alt som teller er seier mot Stoke. Det er klart at vår prioritet er å klatre på tabellen, sier Uniteds Michael Carrick.