Smerud konsentrerer seg om Hønefoss

VIL REDDE HØNEFOSS: Leif Gunnar Smerud er aktuell for svenske Djurgården, men har fullt fokus på innspurten i Tippeligaen med Hønefoss. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix). Les mer Lukk

HBK-treneren kobles til større trenerjobber, men sier alt handler om å overleve i eliteserien med Hønefoss.

Tidligere er Smerud og hans assistent Pål Arne Johansen koblet til jobber i Per-Mathias Høgmos landslagsapparat. Nå har Høgmo spilt inn duoen overfor svenske Djurgården, som trenes av Høgmo ut sesongen.

Ikke fått nytt tilbud

– Mitt fokus, og der jeg er trener, er i Hønefoss. Og nå er vi inne i en veldig viktig fase for klubben og for byen. Så vi jobber knallhardt for å slå Brann til helgen. Det er det det handler om, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til nrk.no.

Smerud har kontrakt med HBK ut sesongen, men har ikke fått tilbud om ny kontrakt.

Klubben ligger sist i eliteserien før avslutningen for alvor setter inn.

Kamp om å overleve

Når tre runder gjenstår av årets Tippeliga så er det flere lag som står i fare for å rykke ned en divisjon. Hele åtte lag kan i teorien forsvinne ut av det gode selskap når det er ni poeng igjen å kjempe om.

I bunnkampen er det trolig oppgjøret Sogndal-Sandnes Ulf som er den mest interessante. Vinneren der kan i teorien sikre seg plassen i toppdivisjonen avhengig av hvordan går med bunnlagene Sarpsborg og Hønefoss.

Les også: Bunndrama på Fosshaugane

Viking-Aalesund åpner den 27. runden med kamp på Color Line stadion fredag kveld.

Slik spilles kommende runde i Tippeligaen:

* Fredag: Viking – Aalesund (19.00)
* Lørdag: Vålerenga – Haugesund (15.30), Molde – Rosenborg (18.00).
* Søndag: Lillestrøm – Tromsø (15.30), Brann – Hønefoss (18.00), Odd – Sarpsborg (18.00), Sogndal – Sandnes Ulf (18.00), Strømsgodset – Start (19.00).