Bodø/Glimt sikret opprykket på hjemmebane

Bodø/Glimt sikret opprykk i dagens kamp mot Vard Haugesund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Med 1-0-seier over Vard Haugesund på Aspmyra kunne Bodø/Glimt juble for eliteseriespill neste sesong. Tilhengerne bidro til at Glimt-heltene ble feiret skikkelig etter den 13. strake hjemmeseieren.

Trener Jan Halvor Halvorsen beskrev det kanskje best av alle i seiersintervjuet med TV 2:

– Det er nydelig. Det er 4000 tilskuere, fantastisk stemning, raketter og opprykk fem kamper før slutt, gliste han.

Med fem runder igjen i 1. divisjon har nordlendingene 17 poengs klaring til 3.-plasserte Hødd. To lag rykker direkte opp, og dermed er Glimt tilbake på norsk fotballs øverste nivå for første gang siden 2009.

– Det føles veldig godt. Vi har visst at det var klart ganske lenge, men det var deilig å få all teori ut av verden. Det har vært en fantastisk sesong, sa Glimt-veteranen Christian Berg.

Godt nok

Han og lagkameratene måtte tåle en tøff hjemmekamp mot nedrykkstruede Vard Haugesund mandag kveld. Glimt-keeper Viktor Noring måtte varte opp med solide redninger ved et par anledninger, og i det offensive fungerte det ikke optimalt for gultrøyene.

Les også: Follo unngikk konkurs.

– Vi gjorde ingen god kamp. I annen omgang var det enda mer slurv enn i første. Det var unødvendig, men vi vant. Vi har spilt nok gode kamper tidligere i år, sa Berg.

Det avgjørende målet kom da kapteinen spilte igjennom Dane Richards i det 36. minuttet. Angriperen parkerte Vard-forsvaret og satte kontrollert inn kampens eneste mål.

Lykkelig toppscorer

Bodø/Glimt går mot en historisk seiersmargin i 1. divisjon. Rekorden har Odd, som hadde elleve poeng ned til toer Skeid i 1998.

3968 tilskuere hadde møtt opp på Aspmyra for å se hjemmelaget sikre opprykket mandag. For dem varer nok festen ut i de små timer.

Storscoreren Abdurahim Laajab har bidratt med 15 fulltreffere for den eliteserieklare klubben i år. Etter mandagens seier slet han med å sette ord på følelsene.

– Det går ikke an å beskrive. Det er følelser og ren lykke. Helt fantastisk. Vi har jobbet for dette i hele år, og det er fantastisk å klare det fem kamper før slutt, sa han.