Eliteserien 25. runde, Sogndal - Strømsgodset 0-5

Scorer, scorer og scorer

GLIMRENDE: Sogndal-spillerne sleit med å stoppe Ola Kamara. Han scoret tre mål før halvtimen var gått. (FOTO: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Sogndal klarte aldri å gi Strømsgodset ordentlig kamp i fredagens eliteseriemøte. Ola Kamara ødela spenningen med tre fulltreffere på de første 22 minuttene.

Kamara har spilt ni kamper for Strømsgodset i eliteserien etter at han ble utlånt til drammensklubben fra østerrikske Ried i slutten av juli. Etter tre scoringer borte mot Sogndal fredag står han med ti totalt.

Gjennopplev kampen minutt-for-minutt

– Det er veldig deilig å få en matchball, sa Kamara til TV 2 etter kampslutt. Han står bokført med tre hattrick denne sesongen.

– Dette er det beste vi har gjort på bortebane på lenge. En kjempeprestasjon av laget, sa Godset-trener Ronny Deila.

Før møtet med Sogndal hadde Godset spilt tre strake kamper uten seier på bortebane.

Overkjøring

23 år gamle Kamara sørget med sine prestasjoner for at resten av kampen kun ble en transportetappe for gjestene. Adama Diomandé økte til 4-0 etter 26 minutter.

Etter hvilen viste Godset stadig at det er klasseforskjell på lagene. Men til tross for flere gode sjanser lyktes ikke gjestene i å score før i tilleggstiden. Da satte innbytter Flamur Kastrati innsiden av foten på en lekker langpasning og fastsatte sluttresultatet til 5-0.

– Ola (Kamara) er i mine øyne Norges beste spiss. For min del må jeg respektere at jeg starter på benken og gi alt når jeg kommer inn. Det gjorde jeg i denne kampen, sa Kastrati.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

– Gleder meg til søndag

Med tre poeng i ryggsekken på vei hjem fra Sogndal legger Strømsgodset seg inn på tabelltoppen. Der forblir de minst til Rosenborg eventuelt slår Sarpsborg på bortebane søndag.

– Vi har satt oss i en god situasjon. Jeg gleder meg veldig til å følge med på søndag, sa Deila.

Sogndal har tapt fire kamper på rad og risikerer innen helgens utgang å falle til 13.-plass på tabellen.

– Alle forventer at vi skal ligge der vi gjør. Vi får helt enkelt bare konsentrere oss mer om forsvarsspillet. Det var synd at det siste målet kom, for vi håpet å kunne holde nullen i annen omgang, oppsummerte Sogndal-trener Jonas Olsson.