Johaug raskest i årets tøffeste test

Your browser doesn't support HTML5 video.

Johaug var sjefen i testen på Kvitfjell
Langrennsjentene gjennomførte årets tøffeste test på Kvitfjell og Therese Johaug var raskest. Det overrasket i alle fall ikke trener Egil Kristiansen.

– Det var et knallhardt løp jentene gjennomførte, bare for å ha sagt det. Jeg tror nok dette er den tøffeste testen de har gjennom hele året, men det er yndlingsterrenget til Johaug, så at hun skulle være raskest er jeg ikke overrasket over, sa Egil Kristiansen til NTB.

Han la til at ingen skal legge for stor vekt på de resultatene som ble oppnådd i «monstertesten», for løperne har svært ulikt utgangspunkt.

– Målet er at alle skal ha en god økt ut fra sine forutsetninger. De skal rett og slett lære å pine seg selv gjennom en enkeltstart som dette. Jeg tror de fleste hadde godt utbytte, sa Kristiansen videre.

Rulleski og løping

Landslagsjentene i langrenn gjennomførte en test med både rulleski og løping på Kvitfjell ved siden av og delvis i utfortraseen, og Therese Johaug viste, som landslagstrener Kristiansen sa, at hun trives i slikt terreng.

Hun tok teten fra start i rulleskigåingen fra veien like over målområdet i alpinløypa til mellomstasjonen. Der byttet hun til staver og joggesko og fortsatte videre nesten til starten på utforløypa.

Hun gjorde unna distansen på 34.57 minutter. Det var nesten ett minutt raskere enn hun gjennomførte den tilsvarende testen på i fjor. Selvsagt var det løyperekord.

– Jeg er litt overrasket over tiden, for jeg synes løpingen gikk litt tungt, men på den annen side synes jeg skigåingen var bra, sa hun etter innkomst.

Steira fulgte nærmest

Det var Kristin Størmer Steira som var nest best opp bakkene ved Kvitfjell. Hun kom inn til 36.11 minutter og var 26 sekunder foran Heidi Weng.

I det bratte partiet var det helt klart de lette jentene som hadde en fordel, så det var i alle fall ikke overraskende at Johaug skulle være raskest.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok fjerdeplassen med tiden 37.36. Hun slo så vidt Marit Bjørgen som passerte målstreken to sekunder bak henne. Deretter fulgte Marthe Kristoffersen og Vibeke Skofterud.

Testen gikk bra og medieoppbudet var enormt stort på Kvitfjell. Det tyder på at langrennsjentene er i rute og der de skal være før den viktige OL-sesongen starter.

– Noen var litt svakere i år enn i fjor. Det var små variasjoner, men stort sett vil jeg nok si at jentene er der de skal være på denne tiden av året, sa trener Kristiansen.

Samlingen på Kvitfjell som startet søndag og avsluttes fredag. Deretter blir det noen rolige dager for jentene hjemme, før de samles i Oslo fra 7. til 9. oktober. Neste snøsamling blir på isbreen i Val Senales fra 20. oktober.