RBK valset over Brann i Bergen

Nicki Bille Nielsen har akkurat satt inn 1-0 til Rosenborg i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion søndag Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Banket de rødkledde 4-1 i deres egen lekegrind søndag kveld.

Åtte hjemmeseirer av åtte mulige sørget for at bergenspublikummet hadde håpet å kunne by erkerivalene fra Trondheim på kamp. Men søndag var det klasseforskjell på lagene i favør bortelaget.

– Jeg er mektig imponert over det vi gjør her i dag. Oppladningen har vært dårlig med kun to hviledager. Jobben gutta legger ned her i dag er makeløs, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til C More.

Les også: Suliman deburte med scoring for Viking

Allerede etter seks minutter tok Rosenborg ledelsen. Et skudd fra Ole Selnæs endret retning i en Brann-forsvarer. Nicki Bille Nielsen fikk ballen perfekt servert som følge av retningsforandringen, og kunne dempe ballen i mål fra kort hold.

Se høydepunktene fra kampen her:

Resten av første omgang var av det sjansefattige slaget. Brann hadde et par halvsjanser, uten å virkelig true keeper Daniel Örlund.

Les også: Mane reddet Sogndal-poeng i siste spilleminutt

Vidåpent

Da tok Mike Jensen bedre vare på sin mulighet. Jonas Svensson slo gjennom et hullete Brann-forsvar, og Jensen befant seg alene mot Brann-keeper Piotr Leciejewski. Dansken rundt keeperen, og kunne enkelt trille inn 2-0 til Rosenborg.

Les også: Kamara med kanon-comeback i Godset

Tre minutter senere var det igjen vidåpent i hjemmelagets forsvar. Nielsen fikk tid til å slå inn, og foran mål kunne Alexander Søderlund omsette innlegget i tellende resultat. 3-0, og kampen var langt på vei avgjort.

På overtid kontret Rosenborg med mange mann. Ballen endte hos Chibuike, som kontant satte inn kampens fjerde mål.

Les også: Odd fortsetter poengfangsten

Lite lyspunkt

Like før full tid sørget Amin Askar for et bitte lite lyspunkt for hjemmefansen da han reduserte til 1-4.

– Jeg er så skuffet som det er mulig å være etter et tap. Vi møter et fryktelig godt fotballag som utfører kontringene på et meget høyt nivå og med stor presisjon. Samtidig er bildet av kampen og banespillet annerledes enn resultatet, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til C More.

Dermed svarte Rosenborg på gullutfordrer Strømsgodsets storseier tidligere lørdag. Trønderne topper tabellen, mens Brann blir liggende på 5.-plass.

Les flere fotballnyheter her.