Odd lekte seg til trygg plass

MÅL: Odd-spillerne hadde god grunn til å juble. Med seier klatret de fire plasser og opp på trygg plass. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix. Les mer Lukk

Et Haugesund med spissproblemer ble satt på plass av Odd i Skien søndag. Se de fire scoringene i annen omgang som sørget for tre viktige hjemmepoeng.

Etter en nokså jevnspilt, men sjansefattig første omgang på kunstgresset i Skien gikk lagene i garderoben målløse. Da lagene vendte tilbake etter hvilen var det andre takter å spore. Spesielt hos hjemmelaget.

– Vi spiller en ålreit første omgang, men ikke noe mer enn det. I annen omgang er vi på et godt nivå, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More.

Ikke engang ett minutt hadde gått av omgangen da Adem Güven servet ballen inn foran mål. Håvard Storbæk kriget seg løs i feltet og headet inn kampens første scoring, hans tredje eliteseriescoring for året.

Les også: Molde klatret over nedrykksstreken

Les også: VIF vant hatoppgjøret

Spisstrøbbel

Hvittrøyene fortsatte i et godt tempo, som gjestene fra Rogaland ikke helt klarte å følge. At Alexander Søderlund har forlatt klubben til fordel for Rosenborg, og at danske Christian Gytkjær er ute med skade, ga et svært lite angrepsfarlig Haugesund-lag. Verken Henrik Kjelsrud Johansen eller Pontus Engblom klarte å overta ansvaret for å score mål.

Her er høydepunktene:

Det ble ikke bedre for gjestene da Ugonna Anyora plantet knottene i skulderpartiet på Herolind Shala. Anyora ble belønnet med direkte rødt kort.

– Om det er rødt kort eller ikke er det dommeren som må svare for. Det er vanskelig å se, sa Fagermo.

Bare minutter etter at Shala hadde kommet seg på beina var han alene gjennom og økte ledelsen til 2-0 for Odd.

Les også: Godset vant og rykket fra

Les også: Start slo tilbake

Kollaps

Mot slutten av kampen fant innbytter Christer Kleiven en umarkert Frode Johnsen i Haugesund-boksen. 39-åringen satte spikeren i kista og sørget, helt uten problemer, for 3-0.

Selv om spikeren var godt slått inn i Haugesund-kista ga ikke Odd opp. Tre minutter på overtid plasserte George White ballen via hendene på Per Morten Kristiansen, i tverrliggeren og i mål.

– At det blir fire mål og vi ikke klarer å score selv er helt greit. Det er ikke flatterende, sa en skuffet Jostein Grindhaug.

Det betyr tre viktige poeng for Odd. Poengene gjør at Dag-Eilev Fagermos menn klatrer ut av den verste nedrykksgjørma. Haugesund på sin side taper terreng til Viking og Brann, og trekkes ned mot midten av tabellen.

Les også: Møtt med pipekonsert - scoret hattrick

Les også: Smerud sendt på tribunen