Poengdeling i toppkampen

Poengdeling i toppkampen
Både Viking og Rosenborg hadde flere målsjanser, men søndagens toppkamp i eliteserien endte uten scoringer. Det var gjestenes trener mest fornøyd med.

Per Joar Hansen var ingen skuffet mann selv om Rosenborg tapte to poeng til serieleder og gullutfordrer Strømsgodset.

– Vi spilte ikke noen stor kamp i dag. Viking var klart bedre enn oss, og vi kom ikke opp på det nivået vi ønsket. Å ta poeng på en sånn dag, er vi veldig fornøyd med, slo han fast overfor TV 2.

Han var fornøyd med at spillerne løp og «gikk i kjelleren» selv om det buttet imot på banen. At Godset økte forspranget på tabelltoppen bekymret ikke Rosenborg-treneren.

– Vi må tenke på oss selv. Vi forsøker å bli bedre, og jeg har sagt før at dette laget har mye å lære. Det skal vi jobbe med utover sommeren, sa Hansen.

Les også: Odd lekte seg til trygg plass

Les også: Godset vant og rykket fra

– Bittert

Treff i stolpeverket fra begge lag var på menyen i en kamp der hjemmelaget lenge hadde overtaket. Mot slutten hadde Viking nok med å forsvare seg, og derfor var også Viking-trener Kjell Jonevret greit fornøyd.

– Vi skapte mye, var kanskje litt uheldige og litt udyktige. Vi kan ikke være kjempeskuffet. Jeg synes vi gjorde en god fotballkamp, sa svensken.

Midtbanespiller Christian Landu Landu var ikke helt enig.

– Det var bittert. Vi skapte mange store sjanser, og vi skal vinne slike kamper om vi vil henge med i toppen. Men når vi først ikke putter, får vi ta med oss 0-0, sa 21-åringen.

Her ser du høydepunktene:

Lagene hadde hver sin store sjanse i de siste minuttene før pause. Først fikk Rune Almenning Jarstein slått et skudd fra Nicki Bille Nielsen i stolpen. På overtid i første omgang traff Patrick Ingelsten tverrliggeren fra god posisjon.

Les også: Møtt med pipekonsert - scoret hattrick

Les også: Smerud sendt på tribunen

God Örlund

I Viking-angrepet var tidligere RBK-ving Trond Olsen stadig en trussel. Han ble stoppet av blant andre Stefan Strandberg, som nok la inn en god søknad hos landslagssjef Egil «Drillo» Olsen på tribunen.

Etter en times spill var Ingelsten på farten igjen, men han fikk kun avsluttet via en utrusende Daniel Örlund, og Mikael Dorsin fikk ryddet opp. Derfra og ut måtte hjemmepublikummet se Rosenborg være hakket hvassere en de blåkledde. Samtidig var Örlund solid de gangene vertene kom på skuddhold.

Med 14 serierunder unnagjort, ligger Rosenborg fire poeng bak Strømsgodset, som topper med 32. Aalesund, Brann og Viking har alle 24 poeng og er med i medaljekampen.

Les også: Molde klatret over nedrykksstreken

Les også: VIF vant hatoppgjøret