Godset vant og rykket ifra

JUBEL: Ronny Deila og Bismark Adjei-Boateng hadde grunn til å feire etter seier mot Tromsø. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix. Les mer Lukk

Strømsgodsets Manchester City-spillere «Abdi» og «Nana» sørget for at et skadeskutt Godset reiste seg og slo Tromsø 3-1 lørdag.

Drammensernes to leiesoldater Abdisalam Ibrahim (22) og Bismark Adjei Boateng (19) fra Manchester City sørget for at serielederen tok nye viktige poeng i den 14. serierunden.

– Vi har satt oss i en god posisjon om vi slår Haugesund i neste kamp. Det var en nervøs start på kampen, men i annen omgang er vi gode, sa Godset-trener Ronny Deila til NTB.

U21-landslagsspilleren Abdisalam «Abdi» Ibrahim bredsidet inn ledermålet til Godset fra kort hold etter 58 minutter.

Sju minutter før full tid satte Bismark Adjei Boateng «Nana» på volley inn sitt fjerde mål for serielederen.

– Vi spiller bra fotball. Det er viktig å vinne og vi trengte poengene. Det var moro å score på en slik volley, sa han.

LES OGSÅ: Molde klatret over streken

LES OGSÅ: Utskjelte Finne briljerte

Urettferdig behandlet

Et Strømsgodset uten flere av sine nøkkelspillere reiste seg etter nederlaget for serieutfordrer Rosenborg i forrige runde, mens Tromsø nok en gang måtte reise hjem uten seier på fremmed gress.

Tromsø tok derimot frekt ledelsen etter 21 minutter mot serielederen i den 14. runden. En kontring endte i frispark og fra 18 meter skrudde Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen ballen i krysset.

Se alle målene her:

Perlemålet var 23-åringens fjerde nettkjenning så langt i år.

Ti minutter senere følte gjestene seg svært urettferdig behandlet av pipeblåser Svein-Erik Edvartsen da han dømte straffespark for det han mente var en hands på Saliou Ciss.

– Vi tapte fortjent i dag, men det var et feil idømt straffespark. Det preget kampen, sa Tromsø-trener Agnar Christensen til NTB.

Godset-ving Lars Christopher Vilsvik skjøt inn sitt femte mål for sesongen da han satte ballen hardt oppe i nettmaskene fra 11-meteren.

Løp på reklameskilt

Tromsø-trener Agnar Christensen fikk den verst tenkelige starten på turen til Drammen da han måtte rokere laget bare minutter før kampstart.

Bortelagets polske midtstopper Jaroslaw Fojut (25) gikk ned for full telling da han under oppvarmingen løp rett i et reklameskilt ute på banen i det han skulle ta ned en ball.

Fojut endte opp med kuttskader og ble sendt til Drammen sykehus for observasjon.

De første 45 minuttene ble preget av mange feilpasninger på det helt nye kunstgressdekket på Marienlyst.

Representantene fra ungarske Debrecen som Godset møter i kvalifiseringen til Europa League 18. juli, fikk oppleve et hjemmelag som til tider slet med å finne rytme i spillet.

Flere fotballnyheter kan du lese her