Tom Lund-statue fikk kappet av hode

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kippe: - Et sjokk for spillerne i LSK
Lillestrøm tar imot erkerival Vålerenga i eliteserien fotball søndag. Natt til torsdag ble det gjort hærverk på statuen av klubblegenden Tom Lund utenfor Åråsen.

Hodet av statuen er kuttet av, og styreleder Per Mathisen i LSK varsler politianmeldelse, skriver Romerikes Blad.

– Dette er et kraftig angrep på hele klubben. Jeg må si jeg lurer på hva som rører seg oppe i hodene til mennesker som kan gjøre noe sånt, hvis det rører seg noe i det hele tatt, sier Mathisen til lokalavisen.

– Dette er forferdelig. Dette er et alvorlig hærverk, legger Lillestrøms styreleder til.

Han sier at statuen betyr mye for klubben.

– Den statuen er et sterkt symbol for LSK. Den betyr veldig mye. Tommy er den viktigste enkeltpersonen i LSKs historie. Han er den viktigste grunnen til at LSK er i toppen av norsk fotball. I tillegg er dette et flott kunstverk, sier Mathisen.

Se også: Kippe: – Et sjokk for LSK-spillerne

– Helt forferdelig

Mannen med 47 landskamper sier til Dagbladet at han mest syns synd på de som har kappte hodet av ham.

For en forferdelig ting. Huff, så tåpelig. Dette er helt sikkert i forbindelse med den kampen som er under oppseiling, sier Lund til Dagbladet.

Utsatt statue

Christian Kjellsen er talsmann for Vålerengas supportergruppe Klanen, og han er ikke imponert over hærverket selv om det gikk ut over erkerivalen Lillestrøm.

– Dette er så lavmål, det er bare trist, sier Kjellsen til Aftenposten.

Han sier han ikke kjenner til om det er Vålerenga-fans som har gjort Tom Lund noen centimenter kortere, men vet hvem som får skylda.

– Vi får jo skylden uansett, det er jo naturlig. Men jeg vet ingenting om dette, og mer er det egentlig ikke å si. Det er bare trist, jeg blir deprimert av sånne ting, sier Kjellsen til Aftenposten.

Les flere fotballnyheter