Styrket mistanke i kampfiksingssaken

Politiinspektør Gro Smogeli og politiadvokat Ragnvald Brekke presenterte torsdag status i kampfiksingssaken og kommisjonærsaken under en pressekonferanse på Politihuset i Oslo. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet i Oslo har sterk mistanke om at det er foregått kampfiksing i norsk fotball. Etterforskningen er trolig ferdig i løpet av høsten, ifølge politiadvokat Ragnvald Brekke.

På en pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo fortalte politiet om den siste utviklingen i kampfiksingssaken og kommisjonærsaken. Politiet har etterforsket i et snaut år.

Et opptak av en samtale blir trolig et viktig bevis. Her kommer det blant annet fram at flere kamper skal ha vært fikset.

– Etterforskningen er ikke ferdig, og den kommer til å vare utover høsten, sa politiadvokat Brekke, som varslet at en påtalevurdering trolig er klar på senhøsten.

- Kampfiksing er totalt ødeleggende for fotballen, og det er derfor avgjørende at vi får røsket opp med roten alt som har med kampfiksing å gjøre så raskt som overhodet mulig. At politiet nå har lykkes i få en innrømmelse i saken er et gjennombrudd, og jeg håper virkelig dette fører til tiltale, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

Les også:Siktet Asker-spiller nekter å forklare seg

Korrupsjon

Mistanken om kampfiksing i norsk fotball oppsto etter to kamper i 2. divisjon i juni i fjor. Det gjaldt kampene Asker – Frigg og Follo – Østsiden, der både Asker og Follo tapte sine kamper. Totalt er tolv personer siktet i saken, blant dem fem fotballspillere og flere personer med tilhold i Sverige.

– Vi mener å se at personer fra Sverige har korrumpert norske fotballspillere i de to kampene. Vi sa ganske raskt at det forelå skjellig grunn til kampfiksing etter å ha mottatt et lydopptakt. Fra det tidspunktet har etterforskningen rettet seg mot kampfiksing og gambling rundt disse kampfiksingssakene. Vi har beveget oss fra skjellig grunn til sterk mistanke, sa Brekke.

Egen sak

En norsk tippekommisjonær er tidligere sjekket ut av kampfiksingssaken, men politiet har opprettet en egen etterforskning mot ham.

Den dreier seg om at han har lagt til rette for spill utover Norsk Tippings fastsatte beløpsgrenser. Dette skal være gjort ved bruk av andre personers spillerkort og levering av spill hos såkalte «strå-kommisjonærer».

Les også:Tippekommisjonær fengslet for kampfiksing

Les flere fotballnyheter her