Barcelona vil skrive historie

VANSKELIG OPPGAVE: Barcelona får det tøt med å avansere til finalen i Champions League. Bayern München leder 3-0 fra hjemmemøtet i Tyskland. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Andre lag ville nøyd seg med ambisjonen om å rette opp ydmykelsen og få et hederlig resultat. Barcelona håper fortsatt å spille mesterligafinale på Wembley i mai.

Inntil Barcelona gjorde det i vinter, hadde intet lag tatt seg videre i mesterligaen etter å ha tapt første kamp med to mål uten å score et bortemål. Onsdag skal Barcelona prøve å rette opp 0-4 fra første kamp mot Bayern München.

– Jeg er overbevist om at vi kan greie det. I München var vi bedre enn dem til 0-3, og det vi manglet var en Lionel Messi i toppslag. Vi må ikke bli besatt av 4-0. Når vi går på banen, er ikke målet vårt 4-0, men å lede 2-0 til pause, sier Barcelona-trener Tito Vilanova til El Mundo Deportivo.

– Det er et spørsmål om psykologi. To er mindre vanskelig enn fire. Først må vi tenke på å spille godt og vinne, så kan vi tenke på å skrive historie.

Vilanova kan neppe regne med en Messi i toppslag onsdag heller, men tross skadeproblemer sender han ganske sikkert den argentinske magikeren på banen fra start. Verdens beste fotballspiller setter frykt i motstanderne bare med sitt nærvær.

Les også: Barcelona fikk rundjuling

Frykt

Frykt er kanskje Barcelonas beste håp. Fallhøyden er nemlig enorm for Bayern München etter oppvisningen i første kamp.

Bare tre klubber har kastet bort fire måls seier fra første kamp i en europacupturnering og blitt slått ut. Bayern-trener Jupp Heynckes opplevde det som trener for Borussia Mönchengladbach i 1985-86.

Gladbach slo Real Madrid 5-1 i første kamp i UEFA-cupens 3. runde, men tapte 0-4 i returkampen i Spania.

– Det var det verste øyeblikket i karrieren min. Jeg mistet lysten til å være fotballtrener, sier Heynckes til uefa.com.

– Det var verre enn da jeg ble drapstruet senere i karrieren.

Frykt kan også ligge i bakhodet til de seks Bayern-spillerne som vil bli utestengt i finalen om de får gult kort onsdag.

Les også: Messi: - Bayern var sterkere enn oss

Gul fare

For Heynckes er det uaktuelt å spare spillere. Han undervurderer ikke størrelsen på oppgaven mot et Barcelona-lag som for to runder siden tapte 0-2 for Milan i første kamp og slo tilbake med 4-0 på hjemmebane.

– Jeg tar ut det beste laget vi har, men jeg har gjort det klart at spillerne må opptre disiplinert. Det betyr ingen gester, ingen unødvendige fellinger og absolutt ingen reaksjon på provokasjoner, sier Heynckes.

Den gule faren henger over lagkaptein Philipp Lahm, Dane, Javi Martínez, Luis Gustavo, Bastian Schweinsteiger og Mario Gómez.

– Jeg vil ha samme innstilling som i første kamp. Barcelona er fortsatt verdens beste lag. Vi vet hva de kan gjøre på hjemmebane. Nå er stoltheten deres såret, og de vil gjøre alt for å revansjere seg.

I kveld møtes Real Madrid og Borussia Dortmund på Santiago Bernabeu. Tyskeren leder 4-0 etter første oppgjør. Robert Lewandowski skrev seg inn i historiebøkene ved å putte alle Dortmunds mål i kampen.

Les også: Ènmanns-show i Dortmund