Wenger ber fansen vise Van Persie respekt

TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Lørdag er Robin van Persie tilbake på sin gamle hjemmearena når seriemester Manchester Unuited møter Arsenal på Emirates. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Robin van Persie er ingen populær mann blant Arsenal-fansen etter overgangen til Manchester United. Arsène Wenger ber dem likevel vise storscoreren respekt i lørdagens seriekamp.

Fortsatt er mange Arsenal-supportere bitre for at nederlenderen forlot klubben til fordel for United i fjor sommer. Van Persie spilte åtte og et halvt år i Arsenal.

– Vi skal respektere spillere som har spilt for oss i lang tid, slik vi alltid har gjort, og behandle dem bra før og etter kampen, sier Wenger.

Spissen har hjulpet Manchester United til seriegull med 24 nettkjenninger i Premier League denne sesongen. Da lagene møttes på Old Trafford i fjor høst, scoret spissen ett av målene i Uniteds 2-1-seier.

Les også: Manchester United er seriemestre

Før avspark lørdag vil Arsenal-spillerne stå æresvakt når United-mannskapet kommer ut på banen.

– Jeg ønsker en god kamp og å slå dem. Det har ingenting å si hva slags status de kommer hit med, mener Wenger.

For Arsenal blir lørdagens kamp viktig. Laget fra Nord-London holder tredjeplassen, men jages av Chelsea og Tottenham. De fire beste lagene får mulighet til mesterligaspill neste sesong.

Selv om Manchester United allerede er seriemester, har Alex Fergusons mannskap fortsatt noe å spille for. De «røde djevlene» står med 84 poeng, og med seier i sine fire siste kamper vil de ta Chelseas poengrekord på 95.