United-sjefen hyllet Van Persie

GULLGUTT: Robin van Persie jubler etter storspill og hattrick da Manchester United sikret seriegull mandag. Etterpå ble han hyllet av sjefen. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Alex Ferguson sparte ikke på lovordene etter at Robert van Persie skjøt Manchester United til seriegull mandag.

Van Persie banket inn tre mål i løpet av 33 minutter og sørget for at Premier League-tittelen kom tilbake til Old Trafford da Aston Villa ble slått 3-0. Nederlenderens andre mål for kvelden var en klassescoring. Han slo til med volley fra like utenfor 16-meteren.

Etter at seriegullet var i boks fikk Robin van Persie en velfortjent hyllest av sjefen.

– Han har hatt like stor innvirkning på laget som noen annen spiller jeg kan huske. Cantona hadde en utrolig innvirkning, og jeg har vært veldig, veldig heldig som har hatt noen fantastiske spisser. Det har sannsynligvis vært ti strålende spisser i klubben, sa Ferguson.

– Jeg tror nok vi hadde forventninger til ham. Prestasjonene hans for Arsenal i fjor var sensasjonelle, og jeg husker Arsène (Wenger, Arsenal-manager) sa til meg at han (Robin van Persie) var bedre enn jeg trodde da vi avsluttet handelen. Jeg tror han hadde rett.

Van Persie har scoret 24 seriemål denne sesongen, og etter mandagens hattrick er han toppscorer i Premier League.

Les også: Manchester United er seriemester

- Fra Beckham til Solskjær

Manchester United sikret seriegullet fire runder før slutt. Ned til toer og byrival City skiller det 16 poeng.

Ferguson tok sin 16. serietittel med United. Han mener årets utgave av United ikke er noe dårligere enn tidligere storlag han har ledet.

– Vi har 84 poeng med fire kamper igjen. Det har vi aldri klart. Vi har vunnet de fleste kampene våre, spilt tre uavgjort og tapt fire. Og det målet i kveld. Det slutter seg til alle de flotte målene vi har scoret i løpet av årene, fra David Beckham og Ole Gunnar Solskjær til Eric Cantona, sa Ferguson.

Vinnerinstinkt

Sjefen selv ble også hyllet etter mandagens kamp. Veteranen Ryan Giggs skrøt av Fergusons vinnerinstinkt.

– Sulten hans er unik. Han er førstemann på treningsanlegget hver dag, og entusiasmen hans er strålende. Han er klubben. Alt skjer gjennom manageren: spillere som kommer inn og ansettelser av riktig støtteapparat. Han er en utrolig manager og person, og han fortjener alt han får, sa Giggs.