Sandnes Ulf prøver varmluft

VARMLUFT: Sandnes Ulf vil prøve en alternativ løsning for å få banen klar til bruk. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix. Les mer Lukk

Sandnes Ulf henter inspirasjon fra Viking stadion og vil nå teste varmluft for å få banen klar til kampen mot Aalesund 1. april, skriver .

Tidligere denne uken anbefalte Sandnes kommune eliteserieklubben å flytte kampen mot Aalesund etter påske til en annen stadion. Nå skal de likevel gjøre et siste forsøk på å få banen spilleklar ved å bruke varmluft.

– Vi er blitt enige om å prøve samme metode som på Viking stadion, med varmluft under en tett duk, sa ordfører Stanley Wirak til avisen, etter møtet mellom partene torsdag.

Sandnes Ulf-leder Tom Rune Espedal håper at det i løpet av helgen blir klart om kampen mot Aalesund kan spilles på banen, eller om den må flyttes.

Les også: Ekunde skrev under for Viking

– Dette er i det seneste laget, men vi får gjøre alt vi kan for å få det til likevel. Det viktigste er at vi gjør et forsøk, sier han.

Ifølge Sandnesposten skal forsøket med varmluften koste rundt 200.000 kroner, som klubben og kommunen skal dele på. En slik type opptining har ikke vært prøvd på baner uten undervarme tidligere. (©NTB)